courgettesoep met knolselderij en gerookte haring
Deze courgettesoep met knolselderij en gerookte haring, is een super lekker voorgerecht voor bij je kerstdiner. De haring geeft de soep een echte boost!

Bij een kerstdiner hoort natuurlijk ook een lekker soep. En laat ik de laatste tijd nou heel veel soep eten, gek op soep zijn en vooral gek op groentesoep zijn! Daarom heb ik hier een heerlijke courgettesoep voor je. Maar een beetje anders dan normaal. Lekker stevig door de knolselderij, maar de gerookte haring is de echte verrassing. De vis is lekker zout en is een goede tegenhanger van de subtiele smaak van de courgettesoep. Echt een aanrader.

courgettesoep met haring

courgettesoep met knolselderij en gerookte haring

 • 4 courgettes (in blokjes gesneden)
 • 2 witte uien (in halve ringen gesneden)
 • 1 teen knoflook (fijngeperst)
 • 1/2 knolselderij (geschild en in blokjes gesneden)
 • 4 gerookte haringfilets
 • 1,5 liter groentebouillon (van één blokje)
 • olijfolie (om in te bakken)
 1. Zet een soeppan op het vuur en verhit de olie er in. Fruit de halve uienringen aan, tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe. Let er op dat deze niet te bruin wordt. 

 2. Voeg de courgette- en knolselderij blokjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee. Schenk dan de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken op een laag vuur met de deksel op de pan.

 3. Snijd intussen de haringfilets in kleine stukjes. Hier ga je later de soep mee garneren. Als de courgettesoep klaar is, pureer je hem met een staafmixer tot een mooie, gladde soep. 

 4. Schenk de soep in de kommen en garneer de soep met de stukjes gerookte haring. Yumm

courgettesoep met gerookte haring

Voor nog meer lekkere (vegetarische) soepen, kijk je even hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest