Ga terug
Print
karamel popcorn taart

karamel popcorn verjaardagstaart

Course taart
Prep Time 20 minuten
Cook Time 3 uur
Total Time 3 uur 20 minuten
Servings 8
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

De bodem

 • 200 g chocolate chip koekjes
 • 60 g roomboter gesmolten

De vulling

 • 240 g melk karamel popcorn chocolade delicata
 • 150 ml slagroom
 • 200 g mascarpone
 • 200 g roomkaas

De topping

 • 1/2 zak zoete popcorn kant en klaar of zelf maken
 • 4 el donkere basterdsuiker
 • 60 g roomboter
 • 1 blikje gecondenseerde melk

Instructions

 1. De bodem: Leg een bakpapier over een ronde springvorm van ca. 20-24 cm doorsnede. Zo krijg je de taart er straks gemakkelijker uit. Maal de koekjes helemaal fijn in een keukenmachine, of sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter en meng deze met de koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan, en zorg dat het gelijkmatig wordt verdeeld. Zet de bodem in de koelkast.

 2. de vulling: Smelt de chocolade au bain marie.Haal de pan dan van het vuur, zodat de chocolade iets kan afkoelen. Roer de roomkaas romig en klop de slagroom dik ( niet stijf) Meng met een garde de roomkaas en mascarpone door de slagroom. Meng de ietwat afgekoelde chocolade door het mengsel. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de bodem. Zet het geheel weer terug in de kast en laat het ca. 3 uur opstijven.

 3. de topping: Deze moet je niet te lang voor het serveren maken. Ik had het wel van tevoren gemaakt maar dan wordt de karamel best hard en kun je de taart niet meer zo goed snijden! Dus maak dit kort voor je de taart serveert. 

  Smelt de boter in een pannetje. Als de boter is gesmolten, roer je de suiker erdoor. blijf goed roeren. Als de suiker is opgelost, doe je de gecondenseerde melk erbij en meng dit met een garde tot een egale kleur. Nou dit is belangrijk. BLIJF ROEREN. Je moet het mengsel goed blijven roeren, om te voorkomen dat de boel aanbrandt. Dat is namelijk echt niet lekker. Blijf de karamel goed roeren. Na een tijdje gaat hij indikken. Ik heb hem relatief dun gelaten, omdat ik hem nog door de popcorn heen moest roeren, maar je kunt hem ook wat dikker maken voor andere recepten. 

  Haal de pan van het vuur, als de dikte goed is. Wees niet eigenwijs en ga vooral nog even niet proeven, want de karamel is echt mega heet. Doe de popcorn in een schaal en schenk de karamel eroverheen. Roer het mengsel door elkaar en garneer de taart met de karamel popcorn. ZOOO lekker!!