Ga terug
Print
geroosterde pompoen met parmezaan en rozemarijn

geroosterde pompoen met parmezaanse kaas

calorieën (per portie): 162
vet (g): 3,5
koolhydraten (g): 24,8
eiwit (g): 6,9
vezels (g): 2,6

Course Side Dish
Prep Time 10 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 40 minuten
Servings 3

Ingredients

  • 1 flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 1/2 takjes rozemarijn blaadjes fijngehakt
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g panko
  • 1 citroen schoongeboend
  • peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de flespompoen en snijd hem in parten. Ideaal dat je de schil kunt eten, want dat scheelt je weer een hoop gedoe. Lekker aan de pompoen laten zitten dus! Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in even grote parten.

  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoen erover en besprenkel de pompoen met de olijfolie. Bestrooi de parten met de helft van de rozemarijn en breng op smaak met wat peper en zout.

  3. Rasp ondertussen de kaas. Rasp de zest van de citroen. Meng de panko met de rest van de rozemarijn, de citroenzest en de parmezaan.

  4. Verdeel het mengsel, als de pompoen ongeveer 15 minuten heeft gegaard, over de parten. Bak alles nu nog ongeveer 15 minuten door. De pompoenparten krijgen nu een mooi korstje.