geroosterde pompoen met parmezaan en rozemarijn
Deze pompoen uit de oven met Parmezaanse kaas en rozemarijn is een super lekker bijgerecht om te serveren. En je hoeft er niet veel voor te doen!

Dit recept voor flespompoen uit de oven is ontzettend lekker. Ik heb het geserveerd met de pulled chicken, toen mijn ouders kwamen eten. Uiteraard is het weer een makkelijk recept, want ik ben een makkelijk persoon en ik houd van makkelijk. Ook bij dit recept doet vooral de oven het meeste werk.

pompoen parmezaan uit de oven

geroosterde pompoen met parmezaanse kaas

calorieën (per portie): 162
vet (g): 3,5
koolhydraten (g): 24,8
eiwit (g): 6,9
vezels (g): 2,6

  • 1 flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 1/2 takjes rozemarijn (blaadjes fijngehakt)
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g panko
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de flespompoen en snijd hem in parten. Ideaal dat je de schil kunt eten, want dat scheelt je weer een hoop gedoe. Lekker aan de pompoen laten zitten dus! Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in even grote parten.

  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoen erover en besprenkel de pompoen met de olijfolie. Bestrooi de parten met de helft van de rozemarijn en breng op smaak met wat peper en zout.

  3. Rasp ondertussen de kaas. Rasp de zest van de citroen. Meng de panko met de rest van de rozemarijn, de citroenzest en de parmezaan.

  4. Verdeel het mengsel, als de pompoen ongeveer 15 minuten heeft gegaard, over de parten. Bak alles nu nog ongeveer 15 minuten door. De pompoenparten krijgen nu een mooi korstje.

 

oveneschotel pompoen met parmezaanse kaas en panko

About Post Author

Facebooktwitterpinterest