Voor deze pulled chicken met Nirvana witbier, hoef je geen chefkok te zijn. Maar het resultaat is echt kei lekker! Ultiem comfortfood.

Dat ik dol ben op kip, dat is algemeen bekend. Toen ik van Rotterdam naar Den Bosch terug verhuisde, kreeg ik hulp van alle kanten. Mijn lieve tante verzorgde de lunch en had de lekkerste pulled chicken gemaakt. Ik wilde het eigenlijk heel graag namaken. Mijn tante zei dat ze er ook bier in had gedaan, dus dit recept leek me super geschikt om met één van de speciaalbiertjes van Hello Bier te maken. Ik zocht een basisrecept op voor pulled chicken, maar dat was niet direct een succes. Er zijn kei veel recepten om dit slowcooking recept te maken, dus ik heb één recept gekozen en dat naar eigen smaak aangepast. Het was vooral belangrijk dat de kip lang moest liggen. Ik besloot daarom om kippendijfilet te gebruiken, omdat dat niet zo snel uitdroogt.

Het biertje dat ik heb gebruikt is Nirvana witbier (5%). Dit troebele en dikke biertje komt uit Eindhoven. omdat de smaken van koriander, limoen en sinaasappelzest in het biertje te proeven zijn, vond ik dit bier geschikt voor bij de kip. Ik zou hier namelijk ook limoen aan toevoegen. Daarbij vind ik kip erg lekker met citrussmaken.

Wat heb je nodig voor ca. 4-5 personen?
–  1 kg kippendijfilet
– 1 flesje Nirvana Witbier (5%), of een ander biertje
– 1 kg verse (snoep)tomaten (in blokjes gesneden)
– 2 rode uien (in halve ringen gesneden)
– 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
– 1 rode peper in ringetjes gesneden (met pitjes)
– 1 el rode wijnazijn
– 1 el kokosbloesemsuiker
– 1 tl gedroogde tijm
– 1 el mosterd
– 1 tl djinten (gemalen komijn)
– 1 tl gerookte paprikapoeder
– verse koriander
– 1 limoen
– zout en peper

Leg de kippendijfilets in een braadpan (of andere pan met dikke bodem). Snijd de limoen in vier parten. Voeg alle ingrediënten bij de kip, behalve de verse koriander. Zet de pan op een laag vuur en laat het gerecht ongeveer vijf uur garen met de deksel er op.

pulled_kip_kuukskes

Na een tijdje begint de kip vanzelf uit elkaar te vallen. Ik ben er zelf met mijn vork nog gewoon doorheen gegaan, om de kip nog net wat fijner te krijgen, maar in principe is dat helemaal niet nodig. Roer het geheel af en toe even om, zodat de smaken overal goed intrekken.

Proef het gerecht tussendoor en breng eventueel verder op smaak met wat zout, peper of kokosbloesemsuiker.

Serveer de kip met geroosterde pompoen, of op een broodje met ringetjes rode ui en wat limoensap.

Voor dit gerecht hoef je duidelijk geen chef te zijn, want de pan doet voornamelijk het werk. Maar het is zeker de moeite waard.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest