kuukskes_groene_thee_ijs
Dat banananicecream eenvoudig is om te maken, wisten we al. Maar dat je er ook groene thee-ijs van kan maken, dat is echt helemaal top! Leuk voor de kerst

Ik ben dol op groene thee-ijs. Nu ik toch bezig ben om recepten te bedenken met matcha groene thee dacht ik, waarom ga ik zelf niet proberen om ijs te maken? Nou is ijs echt één van mijn favoriete toetjes, alleen goed voor de lijn is het gewoon niet altijd. Nu heb ik eerder een recept geschreven voor banananicecream met pindakaas en pecannoten. Ik dacht, waarom maak ik geen groene thee variant? Ik had geen idee of dat het lekker zou zijn, maar het zou in ieder geval een hoop toegevoegde suikers en andere ingrediënten schelen.

Ik vind het een onwijs goed gelukt recept. Zeker ook geschikt om te maken met kerst. Die vruchtjes maken het namelijk extra feestelijk.

Wat heb je nodig voor ca. 2 personen?
– 3 bananen
– 2 schepjes (ca. 2 gram) matcha
– optioneel: (bevroren) rode vruchten

Snijd de bananen in kleine plakjes. Doe de bananenplakjes in een bakje in de diepvries. Als de bananen bevroren zijn, doe je de stukjes met 2 schepjes matcha in de keukenmachine. Meng het geheel goed door elkaar. In het begin zal het wat stroef gaan, omdat de banaan bevroren is, maar na een tijdje zie je een mooi, glad groen ijs ontstaan.

Je kunt het ijs direct serveren. Om de kerstsfeer een beetje in huis te halen, kan je het ijs garneren met rode vruchten. dat ziet er extra feestelijk uit. Maar gewoon zo een bolletje groene thee-ijs is ook super lekker hoor!

Ik zei toch dat het makkelijk was?

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest