Deze arretjescake is super handig als je niet veel tijd hebt om iets te bakken voor je visite. De koelkast doet voornamelijk het werk. En hij is best wel gezond!

Arretjescake is een super makkelijk gerecht als je geen tijd hebt om cake te bakken, maar wel iets leuks wilt serveren voor de visite die komt. Het is alleen niet zo gezond. Denk je in, chocolade, koekjes, spekkies en andere zoetigheid. Wel kei lekker, voor af en toe, maar dit keer ga ik voor een íets gezondere variant. Deze arretjescake zou je zelfs nog als ontbijt kunnen eten, doordat de basis bestaat uit Griekse yoghurt. Als toetje is hij dan trouwens ook geschikt. Nou, multifunctionele cake dus!

Wat heb je nodig voor 1 cake?
– 300 gr volkoren biscuitjes
– 1 bak magere Griekse Yoghurt (ca. 450 gr)
– 8 el  pure cacaopoeder ( niet van die gezoete)
– 200 gesmolten kokosolie
– 150 ml honing

Breek of hak de volkoren biscuitjes in kleine stukjes en leg ze even in een kom. Smelt de kokosolie en doe deze samen met de yoghurt en de honing in een kom. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg de cacaopoeder nu toe en meng het geheel weer tot je een romig, bruin mengsel krijgt. Voeg tot slot de gebroken koekjes toe en mix dit nogmaals heel goed door elkaar.

Bekleed een cakevorm met vershoudfolie. Dit zal voorkomen dat de arretjescake aan de vorm blijft plakken. Giet koekjesmengsel in de vorm, verdeel het goed en druk het aan. Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is.

Dit was dus het enige dat je er zelf voor moet doen. Het enige wat er nu nog moet gebeuren, is dat de arretjescake nog twee uur moet opstijven in de koelkast.

Serveer de plakken cake bij een lekker kopje koffie. Probeer de cake wel koud te serveren. Ik heb hem eens gemaakt op een warme dag en je merkt dan dat hij snel zacht wordt, doordat de kokosolie al vanaf redelijk lage temperatuur kan smelten. Probeer hem daarom direct vanuit de koelkast te serveren.

Als je de arretjescake goed afdekt, kun je hem in de koelkast ongeveer 4 dagen bewaren.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest