Deze tosti heb ik speciaal gemaakt voor de Nationale boerenkooldag. De tosti is zelfs opgemerkt door RTL Late Night. Daarom heb ik hier voor jou het recept.

Op 24 oktober is het Nationale boerenkooldag. Ik ben dol op boerenkool en maak rond die dagen altijd lekker veel gerechten met de gezonde bos groente! Dit jaar heb ik een tosti gemaakt met boerenkoolpesto. Deze tosti had ik op instagram gezet en hij is kennelijk opgemerkt door RTL Late Night. Super grappig.

Ik kreeg veel reacties op de foto met de vraag of ik de tosti ook op de website wilde zetten! Eigenlijk ging de foto om het recept voor de boerenkoolpesto, maar natuurlijk wil ik het super makkelijke recept voor de tosti met jullie delen!

kuukskes_tosti_boerenkool

Ik heb voor deze pantosti desembrood gehaald bij de bakker. Als ik voor een écht lekker vers brood ga bij de bakker, koop ik hem altijd ongesneden. Thuis snijd ik dan lekker dikke plakken af, want in de snijmachines van de supermarkt krijg je altijd van die dunne sneetjes. Echt heerlijk om een slager en bakker in de buurt van mijn huis te hebben. Niet altijd even handig voor de portemonnee, maar wel honderd keer zo lekker!

Wat heb je nodig voor de tosti?
– 2 dikke plakken desembrood
– een handje geraspte cheddar
– een handje geraspte (pittige) gatenkaas
– 2 flinke el boerenkoolpesto
– smeerboter
– boter
– 8 kastanje champignons

Verhit een koekenpan op het vuur. Snijd de champignons in dunne plakjes, doe de boter in de pan en bak de champignons mooi goudbruin. Haal de champignons uit de pan en doe ze in een schaaltje.

Verhit de pan dan opnieuw. Besmeer de sneetjes brood aan één kant met boter.  Draai de boterhammen nu om en smeer op iedere plak een eetlepel pesto. Doe op de ene plak brood de geraspte cheddar en de champignons en op de andere plak de geraspte gatenkaas. Leg de sneetjes brood nu in de pan en bak ze op de boterkant mooi goudbruin. Als de boterhammen goed heet zijn en de kaas begint te smelten, leg je ze op elkaar. Druk de tosti goed plat en bak hem o peen lager vuur nog even door tot de kaas er aan de buitenkant uit loopt.

Snijd de tosti doormidden en gelijk serveren! Heerlijk!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest