Deze kaas- bierspread is super lekker om te serveren als dip/spread bij de borrel met stokbroodjes of pretzels. Voor dit recept heb ik het Slurfke gebruikt. Dit is een bruin biertje uit het Belgische Ingelmunster.

Deze kaas- bierspread is super leuk om te serveren bij een borrel. Ik wilde er eigenlijk een dip van maken, maar de mascarpone is te dik, waardoor dippen een beetje lastig gaat. Het is dus een spread geworden die je op een stokbroodje kan smeren of met pretzels (zoals op de afbeelding) kan lepelen.

Ik heb dit keer een bruin biertje gebruikt, genaamd Slurfke (8,5%). Dit biertje uit het Belgische Ingelmunster is een lichtzoet biertje dat is bedacht door een televisieserie. Omdat het publiek benieuwd was naar de smaak van het bedachte biertje, heeft brouwerij van Honsebrouck het bier echt op de markt gebracht. Grappig verhaal toch?

kuukskes_bier_dip_kaas

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje met kaas- bierdip?
– 1 pakje mascarpone
– 75 ml Slurfke (8,5%) of een ander bruin biertje
– 1 el verse peterselie, fijngehakt
– 100 gr cheddarkaas, geraspt

Het recept zelf is super eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten mixen in een kom, tot een mooie dip/ spread. en klaar is kees. Serveren met pretzels, chips of stokbrood.

Het is maar een klein receptje, maar super lekker! Geniet ervan!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest