Ga terug
Print

mummie pizza van tortilla's

calorie├źn (per portie): 356
vet (g): 2,8
koolhydraten (g): 54,8
vezels (g): 2,4
eiwit (g): 24,3

Servings 3
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 4 volkoren wraps of libanees platbrood
  • 200 g vegetarische rulstukjes je kunt ook gehakt gebruiken
  • 400 g tomatenblokjes in tomatensap
  • 156 g ma├»skorrels
  • olijfolie om in te bakken
  • (Mexicaanse) kruiden naar smaak

om te garneren

  • geraspte kaas
  • olijven zwart of groen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak de vegetarische rulstukjes een beetje op. Voeg dan de tomatenblokjes toe en kook het geheel een beetje in.  Voeg eventueel wat kruiden toe naar smaak. Ik heb wat chilipeper, gedroogde knoflook en peterselie toegevoegd. Laat ondertussen de mais uitlekken. 

  3. Voeg de mais toe, maar vergeet niet om 2 el over te laten. Dit gebruik je later als "tanden". 

  4. Haal de pan van het vuur als de saus wat is ingedikt en laat afkoelen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er 3 tortilla's op. Snijd de 4e tortilla in dunne repen. Verdeel de tomatensaus met de rulstukjes over de 3 tortilla's.  Verdeel vervolgens de reepjes tortilla over de 3 wraps en leg ze neer als het hoofd van en mummie. 

  5. Strooi wat kaas over de repen en maak van de mais de tanden. Snijd de olijven doormidden (zodat je het gaatje blijft zien) en gebruik deze als "ogen". 

  6. Bak de mummie pizza's  in de oven tot de kaas is gesmolten en de randjes van de tortilla's mooi zijn verkleurd. Smakelijk eten!