Ga terug
Print

Frikadel Djagoeng: Indische Maiskoekjes

Servings 12 stuks

Ingredients

  • 1 ei
  • 1 handje verse selderij fijngehakt
  • zout naar smaak
  • 1 el sambal oelek
  • 150 ml (soja)melk
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 lente-uitjes
  • 1 blik mais uit laten lekken

optioneel:

  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden

Instructions

  1. Klop het ei los met de melk en wat zout. Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het ei in het kuiltje en meng de ingrediënten tot een glad beslag (het lijkt echt veel op pannenkoekenbeslag). 

  2. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de selderij fijn en de lente-ui in ringetjes. Roer de mais, selderij, sambal en ui door het beslag.

  3. Verhit een deel van de olie in de pan. schep met behulp van een ijslepel (of twee gewone lepels) 3 porties beslag in de pan en strijk ze een beetje plat. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2 minuten per kant). Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

  4. De koekjes zijn zowel warm als koud te eten. Heerlijk!!! Lievelings!! Selamat makan.