frikadel djagoeng kuukskes en kroepoek recept
Voor maiskoekjes kun je me echt altijd wakker maken. Ik maak ze bijna altijd als ik een feestje heb. succes gegarandeerd.

Als je me érgens voor kunt wakker maken ‘s nachts, overdag, anytime, dan is het wel voor perkedel jagung, of gewoon in het Nederlands, maiskoekjes. Aan deze dingen kan ik mezelf echt misselijk eten en ik maak ze dan ook het liefst op ieder feestje dat ik geef. Echt heerlijk. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat.

frikadel djagoeng kuukskes en kroepoek recept

Wat zijn het eigenlijk? Ja een soort pannenkoekjes met mais, kruiden en sambal. Heerlijk om er een dipje bij te maken van chilisaus en ketjap manis.

Op de foto’s zie je dat er ook nog paprika doorheen zit. Dit zit niet vast in het recept, maar ik had er eentje over en qua smaak kan dat echt helemaal prima! Lekker wat extra groenten! En minder foodwaste!

frikadel djagoeng kuukskes en kroepoek recept

Frikadel Djagoeng: Indische Maiskoekjes

 • 1 ei
 • 1 handje verse selderij (fijngehakt)
 • zout (naar smaak)
 • 1 el sambal oelek
 • 150 ml (soja)melk
 • 100 g zelfrijzend bakmeel
 • 2 lente-uitjes
 • 1 blik mais (uit laten lekken)

optioneel:

 • 1 rode paprika (in kleine blokjes gesneden)
 1. Klop het ei los met de melk en wat zout. Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het ei in het kuiltje en meng de ingrediënten tot een glad beslag (het lijkt echt veel op pannenkoekenbeslag). 

 2. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de selderij fijn en de lente-ui in ringetjes. Roer de mais, selderij, sambal en ui door het beslag.

 3. Verhit een deel van de olie in de pan. schep met behulp van een ijslepel (of twee gewone lepels) 3 porties beslag in de pan en strijk ze een beetje plat. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2 minuten per kant). Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

 4. De koekjes zijn zowel warm als koud te eten. Heerlijk!!! Lievelings!! Selamat makan.

frikadel djagoeng kuukskes en kroepoek recept

Je ziet het dus een aantal keren op een andere manier geschreven. Dit is dus echt iets typisch Indisch. Veel Indische woorden zijn vernederlandst. Ik zeg thuis eigenlijk nooit perkedel (ja, soms als ik mijn familie een beetje na zit te apen), maar wij zeggen meestal frikadel djagoeng of gewoon maiskoekjes. Weten mijn Nederlandse vrienden ook gelijk wat ik bedoel!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest