Deze truffelrisotto heb ik twee weken geleden gemaakt en hij was écht super super lekker. Kei veel groente, lekker romig en met ei maak je me altijd blij!!

Ik vind risotto echt een heerlijk gerecht. als gewone rijst al een beetje plakkerig werd gekookt, werd ik al helemaal blij, maar risotto is echt een feest. Je kunt eindeloos variëren en ik maak het ook niet altijd met risottorijst. Een van mijn lieve roomies maakte de risotto soms ook met pandanrijst. Ideaal. Maar dat recept komt later, nu heb ik een recept voor je, met de rijst zoals hij hoort. En deze truffelrisotto is me toch een partij lekker.

Ik heb dit receptje een beetje gepikt uit de Allerhande. Ik heb het recept wel aangepast met de ingrediënten die ik al in huis had. Daarbij heb ik er ook meer groente in gegooid, omdat ik dat simpelweg super lekker vind.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 200 g verse spinazie
– 150 g risottorijst
– een stuk Parmezaans kaas (om te raspen)
– 500 ml bouillon van 1 tablet paddenstoelenbouillon
– 200 g paddenstoelenmix
– 250 g kastanjechampignons
– truffelolie
– 2 eieren
– 2 sjalotten
– 1 teen knoflook
– verse krulpeterselie, fijngehakt (voor de garnering)

Maak de knoflook en sjalotten schoon en snijd deze heel fijn. Snijd alle paddenstoelen in plakjes of stukjes. Verhit een eetlepel truffelolie in  een pan met een dikke bodem, voeg de sjalotten toe en fruit dit 1 minuut aan. Voeg nu de paddenstoelen en de knoflook toe en bak ze 2 minuten mee.

Voeg de rijst toe en bak deze 3 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze in de rijst is opgenomen. herhaal dit steeds tot de rijst beetgaar is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Kook de eieren intussen in een andere pan zachtgekookt. (Ik kook altijd het water al in een waterkoker. Dan is het water lekker snel klaar. Dan doe ik het water in de pan op het vuur en kook ik de eieren altijd 6-7 minuten). Laat de eieren schrikken en halveer ze in de lengte.

Voeg de verse spinazie toe aan de risotto en schep het geheel goed om, zodat de rijst goed kan slinken. Neem de pan van het vuur en voeg nog 1 el truffelolie toe. Bestrooi de truffelrisotto met geraspte Parmezaan en breng het geheel op smaak met peper. Serveer de risotto in diepe borden met een eitje en wat fijngehakte peterselie.

Lekkaaah

Liefs,
#Kuukskes

Nog geen genoeg gekregen van champignons door je maaltijd? Hier heb ik nog drie leuke recepten voor je:
– gnocchi met bier en paddenstoelen
– gevulde portobello met mozzarella en pesto
– vegetarische champignonsoep met bier en speckjes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest