Dit is alweer het zesde recept van de HelloBier challenge. Gnocchi met witbier en paddenstoelen. Lekker herfstachtig.

Dit recept voor gnocchi is echt ideaal voor een herfstachtige, regenachtige dag. Ik heb er chorizo doorheen gedaan, maar hij is ook prima vegetarisch te maken. De gedroogde chilipeper geeft het gerecht een hoop pit, maar ik kan me voorstellen dat dat voor sommigen van jullie net te heet is. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het weg te laten, maar ik houd nou eenmaal van pikante gerechten.

Gnocchi is super lekker en op verschillende manier te maken, maar ik vind het altijd wel lekker als de aardappelballetjes een krokant randje krijgen door ze even te bakken. Dit gerecht is extra lekker doordat de paddenstoelen in witbier hebben gestoofd. De Brunehaut is een biologisch, Nederlands witbier.

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
– 500 gr gnocchi
– 250 gr champignons
– 100 gr shiitake
– 15 gr boter
– 1 gedroogde chilipeper
– 150 gr chorizo, in kleine blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 flesje witbier (bijv. Brunehaut Biologisch wit 5,5%)
– 50 gr fetakaas
– gehakte verse peterselie
– verse rozemarijn

kuukskes_hello_bier_gnocchi

Kook een pan met water. Kook de gnocchi. Als de gnocchi gaat drijven, laat je ze nog twee minuten doorkoken en daarna giet je ze af. Laat ze even rusten.

Verhit ondertussen de boter in een andere pan en snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak de paddenstoelen mooi goudbruin in ongeveer 5 minuten.  Snijd de chorizo in kleine blokjes en voeg deze toe aan de paddenstoelen. Bak de chorizo mee.

Hak de chilipeper, blaadjes rozemarijn (ris ze eerst van 1 takje) en de knoflook fijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de paddenstoelen.  Als het hele mengsel mooi goudbruin is, voeg je het bier toe. Kook het geheel ongeveer 4 minuten. Als het bier bijna verdampt is en er nog een klein beetje vocht over is, schep je de gnocchi bij het mengsel. Bak het geheeld nu nog 5-7 minuten op, tot de gnocchi mooi goudbruin kleurt en een beetje een krokant korstje krijgt.

Hak de fetakaas in kleine stukjes. Haal de pan van het vuur en strooi de feta en de peterselie over het gerecht.

Geniet ervan!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest