Deze vegaburger met hummus en boerenkool is echt super lekker als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Uiteraard ook lekker met gewone hamburgers.

Boerenkool is echt met alles te combineren! Zo ook met één van mijn favoriete gerechten: hamburgers. Je ziet ze wel eens vaker bij mij voorbij komen, maar ik ben er ook echt gewoon dol op. Deze vegaburger is boordevol met groente, lekker cheesy en de groentefrietjes maken het helemaal af. Super handig dat die bij mij in de supermarkt gewoon kant-en-klaar te koop zijn. Scheelt een hoop schillen en snijden!

Wat heb je nodig voor 1 burger (ik eet altijd een dubbele, dus je zou alle hoeveelheden uiteraard ook kunnen halveren)?
– 1 Italiaanse bol
– 2 vegetarische burgers
– 6 plakjes komkommer
– 4 snoeptomaten in plakjes gesneden
– 1/2 rode ui in ringen gesneden
– 2 plakken cheddar
– een handje boerenkool
– 2 el gegrilde paprikahummus
– olijfolie
– zout en peper

extra:
– groentefrieten. Bak deze zoals op de verpakking staat. Ik heb ze dit keer op smaak gemaakt met geroosterde!!! paprikapoeder. Dan smaken je frietjes echt naar paprikachips! Kei lekker. Ook lekker met verse rozemarijn in plaats van de paprikapoeder.

Hamburgers bakken is natuurlijk super makkelijk en ik kan hier ook niet heel veel over beschrijven. Grill de hamburgers zoals op de verpakking staat beschreven en snijd ondertussen de komkommer, tomaten en ui zoals hierboven al staat beschreven. Hamburgers bakken vergt vooral veel voorbereiding. Het stapelen is namelijk zo gedaan.

Snijd ondertussen de Italiaanse bol doormidden, besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en grill de binnenkanten ook nog even op de grill, tot je een mooi streepje krijgt. Smeer nu op beide helften de hummus.

kuukskes_vegaburger_stapelen

Als de vegaburgers bijna klaar zijn, leg je de plakken cheddar er nog op en verwarm je die nog even mee. Zo gaan ze lekker smelten. Het voordeel van de hummus en de kaas is dat de andere ingrediënten wat makkelijker blijven ‘plakken’ en niet uit je burger broodje wegglijden.

Uiteraard kan je zo veel op de burger gooien als je zelf wil. Ik vind het altijd heerlijk om mijn vegaburger helemaal vol te gooien met lekker veel groenten.

Serveer de vegaburger met de groentefrieten en een chili-yoghurt dip (Griekse yoghurt met een beetje chilisaus).

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest