wrap met boerenkool en hummus
Deze heerlijke, vegetarische wrap met boerenkool is zowel lekker als lauwwarme avondmaaltijd, als koud bij de lunch. Super veel groente en kei lekker!

Deze wrap is super makkelijk om te maken, vegetarisch en ook nog eens ideaal de volgende dag koud te eten als lunch. Door de cheddar en de hummus, wordt de wrap lekker smeuïg. Daarbij zorgen de boerenkool en de gegrilde courgette juist voor de bite in de wrap. Echt kei lekker, met heel veel groente!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 2 grote volkorenwraps
– 1 courgette
– 4 el pompoenhummus (ik had hem deze keer heel lui, kant en klaar gekocht)
– een handjevol snoeptomaten
– 1/2 rode ui
– 2 handenvol boerenkool
– 4 plakken magere cheddarkaas
– olijfolie
– zout en peper

Verhit een grillpan en snijd ondertussen de courgette in dunnen plakken. Sprenkel wat olijfolie over de plakken courgette en breng ze op smaak met wat zout en peper. Doe nooit de olijfolie in de grillpan zelf, dan kan het gaan verbranden. Grill de plakken courgette nu gaar. het mooiste is als je die gave grillstreep op de courgette krijgt.

Leg na het grillen de courgette even opzij. Snijd de ui en de tomaten in ringetjes. Leg ondertussen de wraps in de grillpan en verwarm ze ongeveer een minuut aan iedere kant. Het is mooi als hier ook zo’n grillstreep op komt. Doe het niet té lang, want dan worden de wraps krokant en kun je ze niet meer goed oprollen (dat is wel lekker, maar zonde van de looks).

kuukskes_wrap_boerenkool

Haal de wraps uit de pan, smeer op iedere wrap de helft van de hummus en begin dan met beleggen. Ik raad je aan om alles op één helft van de wrap te beleggen, dan rolt hij wat makkelijker op. Leg eerst de plakken kaas erop, dan de courgette en garneer het geheel met de boerenkool. tomaten en ui. Ik gebruik zelf geen zout en peper meer, omdat die al op de courgette zit en de hummus en kaas ook al zout zijn van zichzelf. De ui zorgt daarbij al voor de pit. Je kunt dit uiteraard nog naar smaak doen.

Rol de wrap nu voorzichtig op. Snijd hem daarna doormidden (dat eet wat makkelijker) en geniet van je heerlijke vega maaltijd!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest