Deze variant van hummus met gegrilde paprika is echt een toprecept voor bij de borrel of bij een picknick met lekker weer! Het is uiteraard weer super snel een eenvoudig om te maken. Deze variant is ook heerlijk om op een stuk Turks brood te smeren en hem dan te garneren met wat blaadjes sla en gegrilde aubergine! Maken! Nu!!

Hummus is echt een van mijn lievelingsgerechten om te maken. Waarom? je hoeft er echt heel weinig voor te doen, je kunt het echt bijna OVERAL bij eten en er kan eindeloos mee gevarieerd worden. Hoe ideaal??! Nou echt, ik ben altijd wel een klein beetje verliefd op dit gerecht.

Deze variant met zoete gegrilde paprika’s is echt heerlijk op een sandwich met gegrilde aubergine, maar ook lekker als snack met wat rauwkost.

Jullie hebben al meerdere recepten voorbij zien komen van humus, maar dit is er zeker ook één om te onthouden. En dus ook echt niet moeilijk! Ik had trouwens een flinke teen knoflook in de hummus gedaan. De hele rij van “de vliegende Hollander” in de Efteling heeft geweten dat ik er was. Als je hem dus ergens mee naartoe neemt, zorg dat dat je een beetje uitkijkt met de knoflook, of zorg ervoor dat je niemand hoeft te kussen. Ik was gelukkig niet de enige die het gegeten had, dus ik werd niet in mijn eentje zuur aangekeken.

Wat heb je nodig voor een flinke bak?
– 3 gegrilde paprika’s uit een pot
– 1 blik kikkererwten (400 gr)
– 1 à 2 tenen knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 1 el tahin (sesampasta)
– een snuf peper en zout
– 1 el goede olijfolie
– een halve rode peper, zonder pitjes (optioneel)

Snijd de paprika’s in grove stukken. Doe alle ingrediënten in een goede blender of een keukenmachine. Mix het geheel goed tot een mooie, gladde pasta. Voeg er naar smaak nog wat rode peper aan toe om hem even flink op te spicen.

sandwich_met_paprika_hummus_en_gegrilde_aubergine

Serveer de hummus in een leuk schaaltje met rauwkost of smeer hem lekker op een stuk volkoren Turks brood, zoals je hierboven op de foto ziet.  Doe er dan wat plakken gegrilde aubergine op (die moet je dan nog wel even zelf grillen), een paar blaadjes sla en klaar is je super lekkere vegan sandwich!!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest