Hummus met gegrilde courgette

De hummus met gegrilde courgette was een succes op Kuukskes’ eerste feestje. Heerlijk als beleg op de boterham of als dip met diverse rauwe groenten. Wat helemaal fijn is, is dat hummus zo ontzettend snel klaar te maken is. Het is ook nog eens supergezond. Lees hier verder voor het recept.

Een tijdje geleden heb ik hummus gemaakt met knoflook en rozemarijn. Er zijn echter super veel manieren om hummus te maken. Je kunt allerlei ingrediënten mengen met de basis, waardoor de heerlijke kikkererwtenpuree iedere keer een hele andere smaak krijgt.

Voor Kuukskes’ eerste feestje heb ik twee nieuwe soorten uitgeprobeerd, waaronder de variant met gegrilde courgette. Het leuke aan hummus is dat je er zo weinig werk aan hebt. Het enige wat heel handig is om te hebben is een keukenmachine. Keukenmachines zijn even een flinke investering, maar je hebt er vervolgens zó veel aan. Je kunt er werkelijk bijna alles mee klaarmaken en het scheelt zo veel tijd. Door het grillen van de courgette duurt het iets langer om deze hummus te maken, maar nog steeds is het een heerlijke, snel en gezonde snack.

Wat heb je nodig voor een flinke schaal?
– 1 courgette
– 400 gr kikkererwten (uitlekgewicht)
– 2 tenen knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 1 el tahin (sesampasta)
– een snuf peper en zout
– een flink handje verse peterselie en/of  munt
– 1 el goede olijfolie

Snijd de courgette in dunne plakken en besprenkel ze met wat olijfolie, zout en peper. Laat ondertussen een (grill)pan of instant grill heet worden en bak de plakken courgette gaar. De courgette is perfect als hij een mooi streepje heeft aan beide kanten (dit kan echter niet bij een gewone pan).

Laat de plakken courgette nu even een beetje afkoelen en doe ondertussen de andere ingrediënten in de keukenmachine of blender. Mix alles goed door elkaar tot het een mooie, gladde pasta wordt. Doe nu de plakken courgette erbij en meng deze mee in het geheel. Voeg naar eigen smaak nog wat andere verse kruiden toe. Als het mengsel mooi glad is, en alles goed gemengd is, ben je klaar.

Serveer de hummus in een mooie kom of schaal en garneer met wat kikkererwten en verse, groene kruiden.

IMG_4609

Tip: Heerlijk om op brood te smeren als beleg, maar ook perfect om als dip te gebruiken bij verschillende soorten rauwkost.

Liefs,
#Kuukskes

next:
> Hummus met knoflook en rozemarijn
> Kuukskes’ eerste feestje

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.