Hummus met knoflook en rozemarijn

Hummus komt oorspronkelijk uit het Midden- Oosten en is een heerlijke spread van kikkererwten. Kikkererwten zijn net als andere peulvruchten bijzonder voedzaam. Er zitten wel koolhydraten in, maar het zijn langzame koolhydraten, waardoor bij het eten de bloedsuikerspiegel niet ineens omhoog springt.

Wat heb je nodig?
– 400 gr kikkererwten uit blik (uitgelekt en omgespoeld)
– een flinke el tahin (sesampasta)
– 3 el olijfolie
– 1 el gedroogde rozemarijn
– 2 tenen knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 1 el azijn
– 50 ml water

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix alles tot het een zachte, gladde massa is. Als je de massa iets te droog vindt, kun je er nog wat olie aan toevoegen. de massa moet namelijk wel lekker smeuïg zijn.

Serveer het met rauwkost of eet het als bijgerecht bij de warme maaltijd.

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest

2 thoughts on “Hummus met knoflook en rozemarijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.