Jamie Oliver is, zoals de meeste mensen om mij heen wel weten, mijn grote held. Mijn ouders konden me dan ook niet blijer maken dan met zijn boek “comfort food” en een abonnement op het “Jamie magazine”. In één van zijn magazines stond dit heerlijke hapje. Ik heb hem gemaakt om mee te nemen naar het strand, omdat ik een makkelijk picknick hapje zocht. Maar nu de koudere tijden er weer aan komen zijn deze quesadilla’s ook zeer geschikt om als borrelhapje te nuttigen bij een lekker wijntje (of biertje.. allebei goed). Ik heb het recept een beetje aangepast naar mijn eigen smaak, dus hij is niet helemaal hetzelfde, maar zeker minstens zo lekker!!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– olijfolie
– 2 tenen knoflook, geperst
– blikje zwarte bonen (400 gram), uitgelekt
– 300 gr verse spinazie
– 1 rode ui, gesnipperd
– 4 meergranen tortilla’s.
– 150 gr cheddar, geraspt
– gehakte koriander en yoghurt, voor erbij

Fruit de knoflook en de uien goudbruin in de olie. Roer de bonen erdoor en prak deze lichtjes met een vork, of de bolle kant van een lepel. Bak het geheel nog 5 minuten en bestrooi ze met zout en peper. Doe het mengsel in een kom.
Zet de pan met olie terug op het vuur en laat hierin de spinazieblaadjes slinken. Laat de spinazie uitlekken en druk het meeste vocht eruit.
Leg nu een torilla op een plank, spreid de helft van het bonenmengsel erover uit, verdeel de spinazie erover en bestrooi het geheel met een deel van de cheddar.
Leg er een tweede tortilla op en druk het aan. Bak de quesadilla nog 3 minuten per kant in de pan, tot hij goudbruin gebakken is en de kaas is gesmolten. Herhaal dit bij de rest.
Leg de quesadilla’s op een snijplank en snijd ze ieder in zes of acht punten. Bestrooi ze met koriander en serveer de yoghurt erbij.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest