Nog niet zo lang geleden was ik op pinterest aan het zoeken naar een lekker zondags ontbijt met ei. Ik kwam toen het ei uit een diepvrieszakje tegen, oftewel ‘the egg in a bag’. Omdat je het ei niet bakt, gebruik je geen olie of boter, en je kunt van alles bij je ei doen om hem nog lekkerder te maken.

Op de afbeelding zie je eigenlijk al wat de bedoeling is, maar ik leg het in stappen nog even uit, zodat je precies weet wat je moet doen.

Stap 1.     FullSizeRender (18)
Wat heb je nodig voor 1 omelet?
– 2 eieren
– 1 diepvrieszak
– 6 cherrytomaatjes, fijngesneden
– 1/4 avocado, in kleine blokje gesneden
– een beetje (blauwe) kaas. Cheddar is ook heel lekker.
– 50 gr gerookte kipfilet in kleine blokjes

 

FullSizeRender (19)Stap 2.
Breek de eieren in een diepvrieszak. Zorg dat er bijna geen lucht meer in de zak zit, en maak hem dicht. Knijp voorzichtig met je handen in de zak, zodat het eiwit met het eigeel zal gaan mengen.

 

 

 

FullSizeRender (20)Stap 3.
Voeg nu alle ingrediënten aan de zak toe. Zorg dat er weer bijna geen lucht bij komt, en maak de zak dicht. Knijp nu met je handen in de zak, zodat nu alle ingrediënten goed zullen mengen met elkaar.


 

 

 

FullSizeRender (21)

Stap 4.
Kook water in een pan. Leg voorzichtig de zak met het ei in de pan met kokend water en laat het geheel ca. 13 minuten koken.

 

 

 

 

FullSizeRender (22)Stap 5.
Maak de zak voorzichtig open, en haal de omelet er heel voorzichtig uit. Pas op dat hij niet breekt.

 

 

 

 

Je kunt de groenten en het vlees ook vervangen door andere groenten of bijvoorbeeld vis. Ei is met zo veel lekkere dingen te combineren, dus ga vooral zelf aan de slag, en maak je omelet helemaal zoals je hem zelf het lekkerst vindt.

 

Wist je trouwens dat je ei en avocado op NOG een andere lekkere manier kan combineren? Probeer eens de gevulde avocado met een eitje uit de oven.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest