Om mijn studie en huisje te kunnen betalen heb ik ook een bijbaantje in zo’n grote winkel waar je boodschappen kunt halen, en waar eens in de zoveel tijd ook hamsters te vinden zijn. Je raadt het al… Nou ons filiaal wordt nu verbouwd, en er komt een Grill & Steak in (ook een verse sushibar trouwens.. waaaah). Anyway, om bij die Grill&Steak te kunnen werken, ben ik een aantal dagen naar een ander filiaal gegaan om te leren hoe je stukken vlees moet schoonmaken en snijden. Best lastig nog, maar wel ontzettend leuk.

Op mijn laatste week was de entrecote in de reclame, dus die moest flink gesneden worden. Dit was voor mij een mooie kans om dit even goed te oefenen. Volgens mij kon de slager daar wel dood neervallen als hij zag wat ik deed, maar al mijn vingers zitten er nog aan, en het ging best goed, al zeg ik het zelf.

Nu was ik zo content met mijn stukjes entrecote, dat ik er gelijk één mee naar huis heb genomen, om er iets lekkers van te maken. En dit broodje was het resultaat!!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

FullSizeRender (23)

Voor het broodje:
– twee speltbroodjes
– 2 entrecotes
– een zak veldsla ( of rucola)
-Peper en zout

 

 

FullSizeRender (24)Voor de saus:

–  6 takjes verse tijm (alleen de blaadjes gebruiken)- 2 takjes verse rozemarijn (alleen de blaadjes gebruiken)
– 1 rode peper in stukjes ( ik had de pitjes eruit gehaald, maar ze kunnen er in blijven zitten)
– 1 rode ui
– een klein bosjes bieslook
– 1 tl mosterd
– 2 tl balsamicoazijn
– 100 ml olijfolie extra vierge

Gooi voor de saus alle ingrediënten behalve de olie in de keukenmachine en vermaal het even tot het een grove puree is. Nu voeg je de olijfolie toe, totdat je een rijke, dikke saus hebt. Eventueel peper, zout of citroensap toevoegen naar eigen smaak. Ik heb het zelf niet gedaan, omdat ik hem al kruidig genoeg vond.

Laat voor het vlees de (grill) pan even goed heet worden. Smeer het vlees in met een beetje olijfolie, zout en peper. leg de stukken vlees in de pan. Snijd de broodjes open, doe op iedere helft een drupje olijfolie en leg deze ook, met de ingevette kant in de pan. Bak de broodjes totdat ze een mooi streepje van de pan krijgen en haal ze er dan uit. Het vlees mag je 2 à 3 minuten per kant bakken tot hij mooi rosé is gebakken (zoals de muis van je duim aanvoelt wanneer je je duim en wijsvinger tegen elkaar houdt).
Haal het vlees uit de pan en laat het vijf minuten rusten in aluminiumfolie.

Snijd het vlees nu in schuine plakken en beleg de broodjes met sla en het vlees. Lepel hier de saus overheen.

Eet smakelijk!!

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest