Ik ben gek op avocado en ei, dus wat is er dan beter dan een combinatie van deze twee heerlijke dingen? Avocado’s zitten vol met goede vetten, vezels en een berg vitamines. Eieren zijn natuurlijk een bron van eiwit en dat is helemaal top, want ik heb net flink gezwommen, dus ik kan wel even een oppepper gebruiken!

Dit power ontbijt kost niet veel tijd en je kunt het zelf naar eigen smaak aanpassen met kruiden en andere lekkere smaakmakers.

Dit heb je nodig voor twee stuks:
– 1 avocado
– 2 eieren
– snufje zout en peper
– verschillende kruiden ( ik heb hier kurkuma, zoete paprikapoeder en peterselie gebruikt)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado in tweeën en haal de pit eruit. Hol de avocado nog iets uit ( dat was ik vanochtend vergeten en toen liep hij over) en leg ze dan in een ovenschaal. zorg ervoor dat ze goed blijven liggen. Breek de eieren en doe in iedere helft een ei. Het ene ei is groter dan het ander, dus als het overloopt is het ook geen ramp. Strooi naar eigen smaak de kruiden over je avocado’s heen, maak ze op smaak met zout en peper en zet ze in de oven. Ik heb ze er zelf 10 minuten in laten staan, omdat ik het echt niet lekker vind als het eiwit nog zacht is, maar kijk dit zelf even aan. Leg de avocado’s voorzichtig op een bordje, en klaar!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest