Toen ik besloot om wat kilo’s te verliezen begon ik met het 17 dagen dieet. In dit boek werk je met cycli van steeds 17 dagen, waarbij je begint met bijna koolhydraat arm, en steeds verder opbouwt tot je praktisch alles weer mag eten.
Toch vond ik het lastig om steeds een half uur eerder op te staan om voor bijna de hele dag al maaltijden te maken, omdat ik lange dagen maakte op mijn opleiding en werk. Ik zocht een manier om mijn kookkunsten te versnellen, en kwam al snel uit bij de smoothies. Alles wat je nodig hebt is een stevige blender. Je hoeft alleen maar je groente, fruit, proteïne, water of zaden erin te mikken, op het knopje te drukken, et voilà!!

Momenteel leef ik bijna op smoothies bij het ontbijt omdat het makkelijk, snel, lekker en voedzaam is. Alles wat ik aan groente en fruit in de koelkast heb staan gaat er in. Ik post regelmatig foto’s op instagram van mijn smoothies, maar deze 3 onderstaande komen uit de oude doos. Deze smoothies staan symbool voor de omslag in mijn eetpatroon.

Ik heb in de recepten gebruik gemaakt van onder andere kefir. Dit is o.a. te koop in de biologische supermarkt en smaakt een beetje naar karnemelk. Je kunt dit prima vervangen door karnemelk of yoghurt.

– 250 ml kefir
– 1 banaan
– 75 gr ananasstukjes
– 75 gr mangostukjes
– 2 passievruchten

voor de garnering:1 schijfje carambola

2014-04-03-08.57.39

– 150 ml kokosmelk
– 100 ml alpro soya amandelmelk
– 1 kleine banaan
– 1 tl. cacao
– 1 tl. pindapasta

2014-04-11-08.46.35

– 250 gram Kefir
– 1 mango
– 1 el kokos
– chili peper vlokken

2014-04-24-07.58.03

About Post Author

Facebooktwitterpinterest