Deze makkelijke, vegan soep staat binnen 20 minuten op tafel en is echt super lekker! Ik heb hem gegeten tijdens mijn op- en afbouw van de sapdetox, en ik vind hem super lekker!! Je kunt hem zelf nog oppimpen met allerlei ander lekkers! Lees verder voor het recept!

Om mezelf voor te bereiden op de sapdetox, heb ik een aantal dagen veganistisch gegeten. Dit was voor mij redelijk onbekend terrein. Gelukkig heb je daar Pinterest, de walhalla voor leuke en lekkere (vegan) recepten. Tegenwoordig kun je overal wel lekkere recepten vinden trouwens. Instagram en welke.nl staan ook vol met leuke tips en tricks om je eten op een eenvoudige manier een stuk leuker en lekkerder te maken. Dat is toch veel leuker koken?? Ik dacht het wel.

Zo kwam ik ook het recept tegen voor deze supersnelle, simpele, lekkere en vrolijke soep.Ik word altijd zo blij van recepten die voor iedereen te doen zijn. De ingrediënten heb ik ook allemaal standaard in huis, dus je kunt dit ook altijd maken.

In max. 20 minuten heb je deze groene energyboost op tafel staan, ideaal!!

vegan_broccoli_soep_met_kokosmelk

Wat heb je nodig?
– 1 broccoli
– 400 ml kokosmelk (1 blikje)
– een snuf zout en peper
– een snuf nootmuskaat
– optioneel: toppings als: pijnboompitten, avocado, verse peterselie

Wat is de bedoeling? Snijd de broccoli in ongeveer even grote roosjes. De stronk kan e ook gewoon eten. Snijd deze in iets kleine blokjes, zodat ze wat makkelijker kunnen garen.

Doe de kokosmelk en de broccoli in een pan, en kook het geheel rustig ongeveer 5 minuten, tot de broccoli mooi zacht is.

Verwijder de pan nu van het vuur. Laat de broccoli en de kokosmelk een beetje afkoelen.

Doe het mengsel nu in de blender en mix het geheel tot het een mooie, gladde massa is. Doe de inhoud van de blender weer terug in de pan.

Verhit de soep weer, en voeg nu het zout, de peper en de nootmuskaat ( naar smaak) toe.

Serveer de soep met de bovenstaande toppings. Hij is zo ook al lekker, maar die toppings maken je vegan gerecht wel lekker vrolijk!

Liefs,
#Kuukskes

Dit vind je vast ook heel lekker:
– broccoli quiche met amandelbodem
– zoete aardappel- broccolisoep op z’n Jamies
– visburgers met erwtenpuree

About Post Author

Facebooktwitterpinterest