Broccoli is één van mijn favoriete groenten. Mijn allereerste broccolitaart heb ik vroeger bij basisschool vriendinnetje leren eten. Ik hield vroeger helemaal niet zo van broccoli, daarom kan ik me dit nog zo goed herinneren. Ik vond die taart echt GE-WEL-DIG! Sindsdien moet ik ook nog steeds aan haar denken als ik broccolitaart maak. Mijn variant is echter wel een beetje anders als de taart die ik daar vroeger heb gegeten.

Broccoli is naast lekker, ook nog eens super gezond. Rijk aan vezels, antioxidanten en vitamientjes. Daarnaast schijnt het ook zeer goed te beschermen tegen allerlei ziekten, dus het kan zeker geen kwaad om het lekker in een taart te stoppen.

Ik heb deze taart overigens van de website; http://blijsuikervrij.nl/. Hier staan naast de quiche ook nog veel andere heerlijke recepten.

Wat heb je, naast een taartvorm nodig voor deze geweldige quiche?

Voor de vulling:
– 1 broccoli
– 8 eieren
– 200 gr fetakaas of witte kaas
– 1 rode peper
– 1 teen knoflook
– 1/2 tl oregano
– snufje nootmuskaat

Voor de bodem:
– 2 kopjes havermout
– 1 kopje amandelmeel
– een snufje zout
– 12 el koud water
– 8 flinke el kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal in een keukenmachine de havermout helemaal fijn. Voeg het amandelmeel en het zou toe en laat het goed mengen in de keukenmachine. Voeg tot slot het water en de olie toe en zorg dat het geheel zich goed mengt. het moet gaan plakken omdat je er de bodem van gaat maken. Voeg naar wens eventueel nog wat water of olie toe.

Doordat er in het deeg al zo veel olie zit, hoef je de taartvorm niet in te vetten. Doe het mengsel in de vorm en druk het voorzichtig aan. Verdeel het deeg goed, en zorg dat de bodem overal even dik is. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, zodat de lucht erbij kan. Bak de bodem ca. 10 minuten. Haal de bodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 170 graden.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze gedurende 3 minuten. Hak de peper en de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper als je de quiche niet te pittig wilt hebben. De pitjes zijn namelijk het heetst. Klop in een mengkom de eieren luchtig. Brokkel de kaas door de eieren, en voeg de nootmuskaat, oregano, knoflook en peper toe.

Verspreid de broccoli roosjes over de voorgebakken bodem en giet het mengsel eroverheen. zorg dat alles goed is verdeeld. Bak de taart in ca. 30- 40 minuten goudbruin.

Als je de quiche goed afdekt, kun je hem 1 à 2 dagen bewaren in de ijskast.

Ik ben zelf helemaal gek op pijnboompitten, dus die heb ik eroverheen gestrooid als garnering. Geniet ervan, hij is echt heerlijk!!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest