Deze knakworstspinnen zijn super leuk om met kinderen te maken voor Halloween. En de basis bestaat uit maar twee ingrediënten.

Dit is een super makkelijk en klein recept om samen met de kinderen te maken. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, het is super kidsproof (wel handig om als ouder te helpen, want soms breekt de spaghetti af) en het ziet er ook nog eens heel grappig uit. Lekker griezelen met de knakworstspinnen voor Halloween.

Ik heb de spinnen dit keer met 6 poten gemaakt (Ja, ik weet dat ze er acht hebben), maar 4 slierten spaghetti in de knakworsten past bijna niet. Je zou het kunnen proberen, maar bij mij lukte het helaas niet.

Wat heb je nodig voor 24 knakworstspinnen?
– een blik met 12 knakworsten
– ongekookte, harde spaghetti
– mayonaise, olijfjes en ketchup voor de garnering

Maak het blik knakworsten open en haal de knakworsten uit het blik. Doe het vocht uit het blik in een pannetje en voeg hier nog wat extra water aan toe.

Snijd de knakworsten door midden. Nu kan de lol beginnen. Breek voorzichtig, wat stokjes spaghetti doormidden. prik de stokjes nu voorzichtig (ze kunnen afbreken), dwars door de knakworsten heen. Ik deed het zelf met drie stokjes tegelijk, maar je kan ze ook één voor één doen. Belangrijk is dat je de spaghetti er niet schuin in prikt.

Als alle knakworsten “pootjes” hebben, leg je de knakworstspinnen voorzichtig in de pan. Kook de spinnen tot de pootjes gaar en zacht zijn. Als je met kinderen gaat koken, zorg dan altijd dat er een volwassene in de buurt van de hete pan is.

De spinnen zijn nu klaar. Je kunt ze gaan garneren met mayonaise, ketchup en olijven. Je mag ze natuurlijk ook met andere lekkere dingen garneren. Lekker griezelen. En smakelijk!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest