Hier is alweer mijn tweede maandoverzicht! Dit keer van de maand mei. Ik heb weer belachelijk veel leuke en lekkere dingen gedaan! Lees het hier!!

De vorige keer heb ik echt super veel leuke reacties gekregen op mijn maandoverzicht van april. Daarom ga ik er gewoon deze maand weer lekker mee door. Er is de maand mei weer veel gebeurd op het gebied van LEKKER eten. Ja, het doel waarmee ik deze blog ben gestart is niet meer wat het geweest is. Sterker nog.. ik ben denk ik wel 10 kilo aangekomen sinds ik in Den Bosch woon. Maar de balans ga ik vast wel weer vinden. Tot die tijd ga ik maar gewoon genieten van al die leuke en lekkere dingen die letterlijk op mijn bordje vallen. 

1-7 mei

Coffeelab Den Bosch

In Den Bosch, aan de stationsweg, heeft Coffeelab Den Bosch de deuren geopend. Een super leuke spot om te werken, ontbijten, lunchen en sinds kort ook voor de borrel of warme maaltijd. Een super toffe spot in de stijl van urban jungle. Goede koffie en een plek om samen te komen, nou dat is gelukt. Maar ik heb er zelf de hele dag lekker zitten bloggen en lunchen. Inmiddels is de kaart dus al uitgebreid, dus ik zal er snel weer eens even een kijkje gaan nemen.

CoffeeLab Den Bosch
CoffeeLab Den Bosch
thee met een wentelteefje
thee met een wentelteefje
gepocheerde eitjes op brioche.
gepocheerde eitjes op brioche.

 

Yalla Yalla Foodbar

Later op de dag heb ik nog even lekker zitten werken en borrelen bij M’eat. Deze fijne tent zul je deze maand ng wel vaker tegenkomen, want ik heb er nog net niet geslapen. Ik maak inmiddels bijna deel uit van het interieur daar. Omdat Lauren klaar was met werken, ben ik met hem en een vriend van hem gaan eten bij Yalla Yalla. Ik had hier al een keer eten afgehaald en was direct fan. De Arabische keuken, geschikt voor veganisten, vegetariërs en alleseters (zoals ik!!). Binnenkort ga ik hier een keer een écht leuk stukje over schrijven. Maar dan wil ik er even goed voor gaan zitten. Het eten was dit keer in ieder geval weer heerlijk. De zalm, gevulde rolletjes en aubergine waren mijn favoriet. Hoewel, dus hummus en falafel deden het ook erg goed. Je gaat Yalla Yalla trouwens deze maand ook nog vaker tegenkomen, want zoals ik al zei.. ik ben deze maand nogal losgegaan.

Falafel, hummus, muhammara en andere lekkere voorgerechten.
Falafel, hummus, muhammara en andere lekkere voorgerechten.
de aubergine (links) was één van mijn favorieten
de aubergine (links) was één van mijn favorieten

 

De markt

Eigenlijk is het niet eerlijk om alleen deze maand over de markt te vertellen, want ik kom er bijna iedere zaterdag. Maar wat vind ik dat toch een onwijs fijne plek om te komen. Mooie bloemen, vers brood, veel groente en fruit voor praktisch niks. De markt verdient deze keer gewoon echt een plekje in mijn maandoverzicht. De markt maakt mijn zaterdagen compleet.

IMG_8656

de vrolijkste paddenstoelenmix die ik ooit heb gezien. Ik heb hier de truffelrisotto van gemaakt
de vrolijkste paddenstoelenmix die ik ooit heb gezien. Ik heb hier de truffelrisotto van gemaakt

IMG_9261

 

Het Nederlandse Speciaalbier festival in Den Bosch

Samen met mijn fijne broer Floris ben ik naar het speciaalbier festival op de parade geweest. Mega veel brouwerijen die op de parade staan met verschillende, leuke, lekkere (en soms ook minder lekkere) biertjes. Een aantal biertjes waren mij inmiddels al bekend. Ik ben natuurlijk een enorme kenner inmiddels ;).. en vooral mijn Untappd account ging echt los. We hebben ook echt geluk gehad met het weer, want ondanks dat het niet super warm was, was het wel gewoon een goed temperatuurtje. Daarbij kwam ik nog veel meer leuke mensen tegen. Fijne middag.

Deze foto was natuuurlijk pas bij het eerste biertje gemaakt.
Deze foto was natuuurlijk pas bij het eerste biertje gemaakt.
Fijne stad, Den Bosch
Fijne stad, Den Bosch
proost, mensen!
proost, mensen!

 

8-14 mei

Little Duke Hotel

Ik heb een nachtje in het Little Duke hotel aan de stationsweg mogen slapen. Het was een super leuke torenkamer, met uitzicht op het station en de draak. In de ochtend lekker ontbijten bij Coffeelab (Ja, die tent van een week geleden)  en je bent klaar om de dag te starten. Little Duke is echt tof, omdat het een hotel is zonder personeel. Je kunt jezelf in- en uitchecken met behulp van een iPad. Hoe dit werkt? Dat lees je hier!

Het was sowieso een beetje extra feest, want Feijenoord is na 18 jaar kampioen geworden! Nou ben ik totáál geen voetbalfanaat, maar hé.. na 6 jaar in Rotterdam te hebben rondgelopen, ben ik stiekem toch wel HEEL trots op mijn tweede thuisstad.

IMG_8832

In dat torentje heb ik geslapen!
In dat torentje heb ik geslapen!
Little Duke
Little Duke

15-21 mei

M’Eat the Lobster

Ondanks dat ik bijna onderdeel ben van het interieur, heb ik even gedacht dat de jongens van M’eat., me na deze avond niet meer binnen zouden laten. Kun je je voorstellen dat er iemand bestaat die het voor elkaar krijgt om een kreeftentang te mollen? Well.. mij is het gelukt (blunder). Vraag me niet hoe, maar ik heb de vork verbogen en weet ik het allemaal. Gelukkig was de kreeft erg lekker. Ik moet alleen even wat tutorials gaan volgen om die krengen open te krijgen. Of het gewoon in de keuken laten doen. Shame… on.. me… Gelukkig mag ik nog terugkomen.

hier zag alles er nog flateus uit. Dit was dus ook voor de slachting.
hier zag alles er nog flateus uit. Dit was dus ook voor de slachting.

 

Tosti’s en toevallige ontmoetingen bij Bar35

Mijn fijne vriendin Elke was met haar vriend aan het shoppen en we hadden daarom maar even een hele toevallige ontmoeting gepland. Dit liep uit tot tosti’s bij Bar35 en bier bij, je raadt het al.. M’eat. Maar even he.. die tosti’s bij Bar35. Die zijn echt zo goed. vooral de 4 kazen is om van te smelten. We hebben er heerlijk gezeten en uiteraard het eten gedeeld. Wat wil je anders met twee van die besluiteloze vrouwen. Ondanks dat Bart met twee vrouwen opgescheept zat, was hij blij met de “toevallige” ontmoeting. Het duurde sowieso ook even voordat hij doorhad dat het niet zo toevallig was als dat wij zeiden. Maar mensen.. ga tosti’s eten bij Bar35. Of ga anders voor de burgers. Want die zijn zéker zo lekker.

Tosti Ricky Martin, 4 cheeses en de nachos.
Tosti Ricky Martin, 4 cheeses en de nachos.
besluiteloze vrouwen delen alles.
besluiteloze vrouwen delen alles.

 

22-28 mei

Den Bosch Zingt

Zoals een aantal van jullie weten, zingen is eigenlijk mijn grote passie. Ik doe het niet meer zo vaak, maar ik vind het nog steeds super leuk om te doen. Ditmaal was ik gevraagd om mee te zingen tijdens Hemelvaart op de parade. Nouja, tegen zoiets zeg ik natuurlijk geen nee. Super leuk. Samen met een aantal mensen die ik ken van het Oeteldonkse gebeuren en de Fèmmelie mjoesikul (Ja, zo spel je dat) heb ik de hele middag heerlijk staan zingen. En half Den Bosch zong met ons mee. Wat een feest was dat. Wel bijna een zonnesteekje opgelopen, maar dat was het alles waard.

Het was lekker druk op de parade.
Het was lekker druk op de parade.
Lekker gezongen met de meiden.
Lekker gezongen met de meiden.

 

Losjes!

Zoals ik hierboven al zei, half Den Bosch stond lekker met ons mee te zingen. Waar de andere helft was? bij Losjes! Daar was ik overigens ook te vinden in de avond. Na een chili chicken en cheeseburger van de maccie naarbinnen te hebben gewerkt (omdat dat op de route lag) en vergeten was om te plassen, dus half liep te huppelen, kwam ik aan bij de tramkade, waar het al heel gezellig was. Leuke locatie. Beetje vreemde muziek, maar wat geeft dat als je iedereen kent en lekker kunt dansen, los gaat met je broer en Sophie en vooral heel lelijk op foto’s staat. Het was weer een mooi feestje. Ik verheug me nu al op Losjes in augustus.

De beste foto van de avond. Dat zegt dus alles over al die andere lelijkerds.
De beste foto van de avond. Dat zegt dus alles over al die andere lelijkerds.

Aimy is weer thuis!!

Jaaa.. mijn zusje is op Hemelvaart weer teruggekomen in Nederland. Ten eerste moest ik mijn souvenirs ontvangen (jaaa.. matcha, matcha kitkat… en andere groene zoetigheden die ik nog ga proeven). Maar we moesten natuurlijk ook even bijkletsen.. en waar kunnen wij dat beter dan bij M’eat.. Dus ja.. we hebben daar lekker geluncht en bier en GT gedronken. En we zijn bijna gesmolten omdat het behoorlijk warm was. Maar omdat Aimy een redelijke jetlag had, was de ontmoeting vrij kort. Dus de borrel is nog even voortgezet bij Zoetelief met Elke.. Wij hebben inmiddels ons borreltempo ook weer teruggevonden, haha!

Aimy is thuis!!
Aimy is thuis!!
Beefsalade en bloemkool- macadamiaburger
Beefsalade en bloemkool- macadamiaburger

IMG_9263

Gezellige zaken

Omdat het lang weekend was, was er weer het één en ander te doen in Den Bosch. Zo was er dit weekend ook gezellige zaken. Hier ben ik iedereen weer tegengekomen en heb ik samen met een aantal vrienden en vriendinnen weer VEEL TE VEEL gegeten en gedronken. Maar wat een hoop leuke en lekkere dingen stonden er weer op de kaart. Op Facebook en Instagram heb je natuurlijk al een hoop voorbij zien komen, maar hier zie je ook nog een echte blogger in actie. Het resultaat van de foto zie je eronder, haha!!

Blogger in actie
Blogger in actie
resultaat: De kipburger met pulled chicken van Bar35
resultaat: De kipburger met pulled chicken van Bar35
Bubble waffle
Bubble waffle
Oesters met vinaigrette van de Christoffel
Oesters met vinaigrette van de Christoffel
view op Gezellige zaken vanaf NomNom en Fifty Fifty
view op Gezellige zaken vanaf NomNom en Fifty Fifty

29-31 mei

NomNom

Vandaag heb ik lekkere het maandoverzicht zitten uitwerken en teruggekeken op weken vol lekker eten, veel drank en fijne vrienden. Want ja, ik heb bijna iedereen weer even gesproken of gezien. Dat juni maar net zo fijn mag zijn als afgelopen maand. Hij mag in ieder geval super beginnen, want mijn lieve kleuters mogen morgen eindelijk hun mini- musical opvoeren. Ik ben nu al kei trots. Het wordt echt top.

Lunch nomentje tijdens het werken
Lunch nomentje tijdens het werken

Maar bij hard werken hoort natuurlijk ook eten en dat heb ik ook bij NomNom gedaan. Ik ben dit keer voor een Lunch Nomentje gegaan. Een ideaal lunchgerecht voor besluiteloze types als ik. Nu ga ik genieten van een nieuwe aflevering Pretty Little Liars en dan lekker naar bed.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest