Dit recept voor gekarameliseerde garnalen met knoflook is een lekker eenvoudig recept voor als je niet veel tijd hebt, of geen zin hebt om te koken!

De laatste tijd maak ik behoorlijke lange dagen op mijn werk en merk ik dat het me behoorlijk veel moeite kost om ‘s avonds nog achter het fornuis te stappen en iets lekker voor mijzelf te maken. Het moet makkelijk zijn, snel, het liefst ook een beetje gezond. Nou waren de garnalen in de aanbieding bij de supermarkt. Super lekker. Ik heb ze gemarineerd in sojasaus, knoflook en honing en daarna gebakken in de pan. Lekker op een broodje met avocado of door de salade.

Wat heb je nodig?
– 200 g gepelde garnalen
– 1 teentje knoflook
– 1 blokje gember van ongeveer een centimeter dik
– 2 el honing
– 2 el sojasaus
– olijfolie om in te bakken

IMG_7569

Snijd de schil van de gember. Hak de gember en de knoflook fijn en doe deze, samen met de honing en sojasaus in een kom. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg nu de garnalen aan het mengsel toe en laat ze ongeveer 20 minuten in de marinade liggen.

Verhit een pan en doe er wat olijfolie in (ongeveer een eetlepel). Haal de garnalen uit de marinade en bak ze kort in de pan tot ze gaar zijn en gaan karameliseren. Voeg de helft van de marinade toe aan de pan en laat de saus een beetje indikken.

Serveer de garnalen warm op een broodje of bij een salade.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest