Deze soep is heerlijk voor op een koude herfst- of winterdag. De soep is lekker krachtig door de Tripel Kanunnik en is helemaal vegetarisch.

Je zult jezelf waarschijnlijk afvragen, waarom er vegetarische champignonsoep staat, terwijl er spekjes in de soep drijven. Nou, ik heb dit keer gebruik gemaakt van vegetarische spekreepjes, voor de extra smaak. Uiteraard zou je ook gewoon echte spekreepjes kunnen gebruiken, maar ik had deze toevallig in huis. Dus het leek me ideaal om die te gebruiken.

Dit recept voor champignonsoep is weer een lekker recept met een speciaalbiertje uit het HelloBier pakket. Dit keer heb ik een Tripel Kanunnik gebruikt. Dit is een stevig blondbiertje met een ruige schuimkraag. Dit biertje uit Wilderen St-Truiden in België, is gebrouwen met haver en rogge. Dit zijn ingrediënten die vrij uitzonderlijk zijn in een bier. Door zijn stevige smaak, leek dit biertje mij wel geschikt voor in de soep. En ja hoor, dit is écht een lekker soepje. Ik heb hem net op, maar zou zo nog een bordje leeg kunnen schrapen.

Voor dit recept heb ik witte champignons gebruikt, maar voor een nog vollere smaak, zou ik zeker ook eens de kastanjechampignons proberen. Ik had de witte toevallig nog in huis, dus dat vond ik voor deze keer wel makkelijk om te gebruiken. Zonde om iets weg te gooien toch?

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 2 grote sjalotten
– 500 gr (kastanje)champignons
– 60 gr bloem
– 1 l bospaddenstoelenbouillon (2 tabletten)
– 2 el gedroogde kervel
– 100 ml Tripel Kanunnik (8,2%) (of een ander biertje)
– 150 gr (vegetarische) spekreepjes
– 2 el verse tijm

kuukskes_champignonsoep

Hak de uien goed fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olie in de pan en fruit de sjalotjes hier in aan. voeg de helft van de champignons hieraan toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee.

Zet het vuur nu iets lager en voeg de bloem toe. Schenk eenderde van de bouillon bij de champignons. Het mengsel zal vrij snel indikken. Zodra dit gebeurd mag je nog eenderde van de bouillon toevoegen. Herhaal dit vervolgens nog eens voor het laatste deel van de bouillon.

Voeg nu de kervel en het bier toe en lat de soep nog 15 minuten doorpruttelen. Het mag best een dikke (gebonden) soep worden.

Bak ondertussen in een koekenpan  de vegetarische spekreepjes en de resterende champignons in de pan. Voeg de tijm toe en bak alles mooi goudbruin.

Breng dechampignonsoep eventueel nog op smaak met zout en peper (ik vond de bouillon zelf al krachtig genoeg). Verdeel de soep over de borden en garneer met de spekjes en de champignons.

Geniet ervan!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest