Ga terug
Print
rood wit geel katerontbijt; shakshuka

Shakshuka met runderchipolata

Ingredients

  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 100 g champignons gesneden
  • 100 g paprika (mix) gesneden
  • 50 g fetakaas
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

OPTIONEEL

  • 6 mini runderchipolata
  • verse koriander

Om te serveren

  • naanbrood

Instructions

  1. Pel de ui en snijd in fijne stukjes

  2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Snijd de champignons in plakjes, de tomaten in stukken en de paprika in kleine reepjes.

  3. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Snijd intussen de chipolata (als je die gaat gebruiken) in stukjes.

  4. Als de ui glazig gebakken is, bak je de chipolata, paprika, champignons, tomaat, komijn en peper mee tot de worstjes gaar zijn.

  5. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

  6. Maak in de tomatensaus 3 kuiltjes. Breek in ieder kuiltje een ei en bestrooi met feta en komijnzaad naar smaak. Laat met de deksel op de pan stollen.

  7. Serveer warm met naanbrood en koriander. Eet smakelijk!

    shakshuka met runderchipolata