Met de pittige tonijnsalade waarover ik eerder heb geblogd, kun je ook een hele lekkere tosti uit de oven maken. Deze tuna melt is net een beetje anders dan je gewend bent, maar oh zo lekker!!

Vorige week had ik het recept geplaatst voor een pittige tonijnsalade. Van deze tonijnsalade, kun je ook hele lekkere tosti’s maken. Zo vind ik de combinatie van tonijn met kaas (tuna melt) echt mega lekker op een tosti. En dit keer heb ik hem gemaakt op een sneetje cranberry zuurdesembrood van besteldesembrood.nl. Ik vind donker brood sowieso erg lekker bij een tosti, maar deze combinatie was echt heel lekker. Doordat de tonijnsalade wat pittiger is, zijn die zoete cranberries in het brood een mooie tegenhanger.

Het recept stelt niets voor, dus wat houdt je tegen om dit te maken? NIKS!! Lekker!! Het enige wat je even moet doen, is de tonijnsalade maken. Hoe je dat moet doen lees je hier: pittige tonijnsalade.

zelf tonijnsalade maken

Tuna melt uit de oven op donker brood

  • 2 sneetjes donker brood (ik had het cranberry zuurdesembrood)
  • 4 flinke el pittige tonijnsalade (zie blog)
  • 4 el geraspte, jong belegen kaas (of plakken kaas)
  1. Het meeste werk is eigenlijk het maken van de tpnijnsalade. Het recept hiervoor vind je twee recepten terug. Dit is eigenlijk het meeste werk (en echt zo gebeurd). 

  2. Smeer op beide sneetjes brood 2 el van je homemade tonijnsalade. Strooi de geraspte kaas over de sneetjes heen of leg er plakken kaas overheen, als je dat in huis hebt.

  3. grill de boterhammen in de oven op ongeveer 200 graden tot de kaas gesmolten is. serveer de tosti’s direct.

    Smakelijk!!

voor andere tosti’s kijk je hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest