calorieën (per portie): 187
vet (g): 9,5
koolhydraten (g): 18,3
eiwit (g): 5,4
vezels (g): 0,7
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg een beetje op kamertemperatuur komen. Doe ondertussen de tomatenblokjes in een kom en meng deze met de oregano. Snijd de 4 vellen bladerdeeg allemaal door op ongeveer 2/3 deel van de velletjes. Snijd de resten in smalle repen.
Leg de 4 vellen op een bakplaat met bakpapier en verdeel het tomatenmengsel er over. Zorg dat de randjes vrij blijven. Verdeel de gesneden repen nu over de 4 vellen en leg ze er een beetje kriskras op, zodat de mummies hun "figuur" krijgen. Maak met de zwarte olijven de ogen. Besmeer nu de boven- en zijkanten van de mummies met het eiwit en strooi er wat kaas over.
Bak de mummies nu c.a. 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg met de kaas mooi goudbruin is gekleurd en de mummies wat bol zijn gaan staan.