halloween bladerdeeg mummie pizza
Het is weer bijna zo ver. Halloween. En deze bladerdeeg mummies met tomaat en kaas zijn super leuk als griezelige, hartige snack.

Binnenkort is het weer zo ver: Halloween. Overal schieten de uitgesneden pompoenen uit de grond, hangen de griezelige outfits al te luchten en staan de make-up tutorials al klaar voor een perfecte, griezelige avond. Dit gebeurt natuurlijk voornamelijk in Amerika, maar ook in Nederland zie je steeds meer feestjes en nemen mensen deel aan de “gruwelijkheid”.

Lieve kinderen veranderen in kleine heksen, Frozen prinsessen of spoken en hebben de lampionnen gereed om snoep te scoren. En om die kleine monsters thuis al lekker te verwennen, voor ze de hort op gaan, heb ik hier een lekker recept voor bladerdeeg pizza mummies. Super lekker!!

MUMMIE PIZZA HALLOWEEN

Bladerdeeg mummies met pizza smaak

calorieën (per portie): 187
vet (g): 9,5
koolhydraten (g): 18,3
eiwit (g): 5,4
vezels (g): 0,7

Prep Time 15 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 100 ml tomatenblokjes
  • 2 tl Italiaanse kruiden gedroogd
  • 25 g geraspte kaas (30+)
  • 1 eiwit
  • 4 olijven gehalveerd (zodat je het ringetje blijft zien)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg een beetje op kamertemperatuur komen. Doe ondertussen de tomatenblokjes in een kom en meng deze met de oregano. Snijd de 4 vellen bladerdeeg allemaal door op ongeveer 2/3 deel van de velletjes. Snijd de resten in smalle repen.

  2. Leg de 4 vellen op een bakplaat met bakpapier en verdeel het tomatenmengsel er over. Zorg dat de randjes vrij blijven. Verdeel de gesneden repen nu over de 4 vellen en leg ze er een beetje kriskras op, zodat de mummies hun "figuur" krijgen. Maak met de zwarte olijven de ogen. Besmeer nu de boven- en zijkanten van de mummies met het eiwit en strooi er wat kaas over.

  3. Bak de mummies nu c.a. 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg met de kaas mooi goudbruin is gekleurd en de mummies wat bol zijn gaan staan.

MUMMIES BLADERDEEG PIZZA

Voor de kinderen: goed blazen voor je een hap neemt. De tomatensaus is gloeiend heet.

Happy Halloween!!

DUMMIE DE MUMMIE BLADERDEEG PIZZA

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest