knakworst mummies met bladerdeeg voor halloween
Yess!! Oktober! De tijd van Halloween. Voor veel mensen dé kans om anderen eens lekker te laten schrikken. Ik vind het vooral een tijd om leuke traktaties te maken. Zoals deze mummies van kip knakworsten en bladerdeeg.

Speciaal voor iedereen die wel echt van héééle enge dingen houdt met Halloween, heb ik hier hele leuke mummies van (kip) knakworst met bladerdeeg. Super lekker als snack tussendoor of voor bij de soep. En deze engerds zijn ook nog eens leuk voor kinderen. Bijvoorbeeld als traktatie op een griezelfeestje.

Je kunt natuurlijk elke soort knakworst gebruiken die je wilt. Ik vind de kip knakworsten gewoon het lekkerst. Maar je kunt ook de gewone, of vegetarische knakworsten gebruiken.

halloween: bladerdeeg knakworst mummie

knakworst mummies met bladerdeeg | HALLOWEEN

calorieën (per portie): 49
vet (g): 2,9
koolhydraten (g): 3,6
eiwit (g): 2
vezels (g): 0,1

  • 10 kip knakworsten
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 eiwit
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de worsten tot ca. halverwege doormidden en snijd ze vervolgens aan beide zijkanten in.

  2. Maak van de plakken bladerdeeg dunne reepjes met een mes en wikkel ze op een lekker grove manier om de knakworstarmen en -benen heen. Het hoeft niet super netjes, want mummies mogen er best een beetje “wild” uitzien.

  3. Leg de mummies op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei en smeer de mummies ermee in, zodat het bladerdeeg mooi kan gaan glanzen.

  4. Bak de knakworst mummies ongeveer 15 minuten, totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is gekleurd.

dummie de mummie knakworst bladerdeeg

GRU-WE-LIJK lekker… moehahahaha.

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest