Kuukskes bucketlist 2018
We zijn aangekomen bij het einde van september. Tijd dus om even te bekijken hoe het met de bucketlist gaat. wat kunnen we al afstrepen deze maand?

September komt al weer ten einde en dat betekent dat ik eens moet bekijken wat ik op de bucketlist allemaal kan afstrepen. Ik merk dat er toch een aantal dingen echt op zich laten wachten. Nou was ik in de zomer echt van plan om veel meer waar te maken, maar eerlijk gezegd is dat er helemaal niet van gekomen.

Het was zo warm en in mijn huis was het bijna niet te harden, dat een aantal dingen er echt bij in zijn geschoten. Maar het is dan ook niet zo, dat deze lijst per se af moet, maar het was leuk geweest. Maar er zijn toch iets twee dingen die ik kan afstrepen. En daarbij zijn er ook een aantal dingen waar ik we echt mee bezig ben, en zeker over drie maanden zijn gebeurt.

 • 10 kg afvallen
 • Een kat kopen of adopteren
 • Verkering nemen (Dit moet overigens volgens mijn vriendinnen gebeuren vóór ik de kat koop, anders verander ik in een kattenvrouwtje. No pressure dus).
 • Een muur in de huiskamer roze verven
 • 5000 volgers op instagram krijgen
 • Een Oeteldonkse sjaal breien (het liefste in vis-motief)
 • 28 worden (zou wel echt zuur zijn als ik dit niet haal)
 • Eten in een sterrenrestaurant
 • Een week lang iedere dag mediteren
 • Een maaltijd maken voor een wildvreemde
 • Mijn eerste vlog maken
 • Een vegan kerstdiner maken
 • Naar het buitenland
 • Een onafgebroken Harry Potter marathon doen
 • een yoga les doen
 • Een maand geen alcohol drinken
 • Een boek lezen (nee geen kookboek. Ik lees echt nooit meer)

Een week lang mediteren

VGZ mindfulness coach app

Ik vond het altijd een heel gedoe om dit eens te proberen, maar ik doe het nu al een week of 4. Soms heel kort en soms voor het slapengaan. Ik had eerst een app gedownload in het Engels die best wel fijn was, maar toen wees een collega me op de app van VGZ. Hierbij zitten verschillende oefeningen die je liggend, zittend of zelfs staand kunt uitvoeren. Sommige oefeningen duren echt maar 2 minuten en er zitten oefeningen bij van 35 minuten. Ideaal. Ik gebruik de oefeningen soms ook om in slaap te komen, wat tot nu toe bijna altijd heeft gewerkt, dus ik vind het heel fijn.

Ik ben er nog niet per se een rustiger persoon van geworden, maar ik kan me wel focussen op één ding als ik naar iets of iemand moet luisteren. En dat moet dus bij deze app. Dusss… mediteren is een vinkje!

Een maaltijd maken voor een vreemde

Nou, een maaltijd was het niet helemaal. Maar ik heb wel gebakken voor een vreemde en hapjes gemaakt voor vreemden. Dus ik vind dat het telt. Ik heb het ook aan anderen gevraagd en ook zij vinden dat dit telt.

Ik heb namelijk een paar weken geleden chocoladebollen gemaakt. Dat was een workshop van banketbakkerij Royal in Den Bosch, om te vieren dat ze nu ook doe-het-zelf sjeklade bollen pakketten verkopen. En ik mocht natuurlijk wat bollen mee naar huis nemen. Alleen, ik wilde die bollen niet allemaal alleen op eten.

bakkerij royal chocoladebollen workshop bakkerij royal chocoladebollen workshop

Toen ik mijn fiets wilde parkeren in de wolvenhoek, stond daar de meneer van de kaartjes al blij op me te wachten. Ik vroeg hem of hij een Bossche bol wilde proeven, die ik zelf had gemaakt en dat wilde hij wel. Hij zou hem wel bewaren voor thuis. Hij kwam een paar dagen later helemaal blij op me afstappen dat het heerlijk was!

Daarnaast heb ik in september ook op het KOM festival gestaan. Een festival in Rosmalen waarbij diverse ondernemers en bedrijven uit de omgeving van Rosmalen hun producten of diensten kunnen aanprijzen. Ik was door Berend van BFIT Den Bosch gevraagd om daar ook te helpen met de hapjes. Zo konden mensen Kuukskes ook wat beter leren kennen. Ik had verschillende soorten hummus, bliss balls en een vegan bananenbrood gemaakt. En veel mensen hebben er van geproefd.

kom festival rosmalen kom festival rosmalen

Dus ja, ik vind dat ik dit punt van de bucketlist zeker kan afstrepen. Al ben ik wel aan het kijken of het misschien leuk is om me aan te melden voor “thuisafgehaald.nl”. Een website waar je maaltijd op kunt aanbieden, voor mensen uit de buurt. Zij kunnen dan voor een klein bedrag jouw eten afhalen. Super leuk. Ik hoop dat me dat nog lukt dit jaar, dan is het puntje echt afgevinkt.

Aan welke puntjes is of wordt gewerkt?

Nou aan best veel. Ten eerste: het afvallen. Dat gaat eigenlijk wel heel goed. Ik ben nu in totaal gemiddeld 6,5 kilo kwijt en heb toevallig afgelopen maandag besloten dat we nog 3 maanden de tijd hebben om er nog 15 (jaaaa 15!!!!) kilo af te krijgen. over 4 kilo heb ik dus in ieder geval mijn bucketlist puntje afgestreept, maar ik wil dus volledig voor mijn hopelijk haalbare einddoel gaan. Dat is pittig, maar theoretisch gezien is het haalbaar. Met 10 kilo ben ik sowieso blij, maar ik zou het echt mega tof vinden als die 15 kilo ook nog lukt. Dit betekent natuurlijk wel, dat mijn gerechten een beetje anders zullen worden dan jullie van me gewend zijn. Ik zal de komende 3 maanden echt diehard gaan. Niet drinken, echt gezond eten en 5 keer in de week blijven sporten. Heel diehard dus, maar dan moet het dus haalbaar zijn. En ik kan alle hulp van mijn omgeving wel gebruiken!!

BFIT Den Bosch en Kuukskes

De oeteldonkse sjaal… ja, daar wordt dus aan gewerkt. Ik heb een collega die me gaat helpen breien en dat gaan we doen tijdens de Harry Potter marathon. Dan hebben we sowieso 18 uur de tijd om eraan te zitten, dus dan kom ik in ieder geval een heel eind. Dat hoop ik dan ten minste, haha!! Want breien is natuurlijk geheel nieuw voor me. En een vissengraat motief schijnt ook echt heel moeilijk te zijn. Dus we gaan het zien. Maar deze twee puntjes gaan dus in de herfstvakantie gebeuren.

kuukskes embleem carnaval

En hoe zit het dan met de verkering? Nou, twee collega’s van mij hadden hun verkering via Pepper gevonden. Dus ik dacht.. ik waag een poging. Nog wel gewoon gratis en niet volle bak, want ik wilde eerst wel eens zien wat er een beetje op zo’n datingsite te vinden is. Nou.. dat heb ik nog geen week volgehouden. Want dat zijn toch niet echt de mensen waarvan ik denk dat ze bij me passen. Ik bedoel.. je kunt nog zo aardig en zorgzaam zijn, maar als je met een grote vis op de foto gaat ben je voor mij echt en no-go. Sorry.. En dan zijn er mensen die zeggen, ja je moet ook betalen. Maar wat nu mijn “matches” waren, nodigden ook niet per se uit om te gaan betalen. Maar goed.. met alle respect hoor. Ieder zijn eigen ding. Ik kan me goed voorstellen dat mensen hier wel het geluk vinden en wellicht zitten er echt parels tussen die ik de kans niet heb gegeven, maar ik denk dat ik de mijne ooit in de kroeg tegen kom. Of tijdens het boodschappen doen. Daarbij.. ik wil me de komende 3 maanden toch focussen op dat afvallen, dus een relatie kan ik toch even niet gebruiken. Ik houd tot die tijd wel gewoon extra veel van Atjar.

En tot slot.. naar het buitenland gaan. Op vakantie ben ik dit jaar niet geweest, maar er staan nog twee tripjes op de planning. Een nachtje naar Parijs met mijn nichtje uit Amerika, Aimy en Ruud en misschien ook een tripje naar de kerstmarkt in Düsseldorf met een vriendinnetje van de bootcamp. Dus ook dit puntje moet goed komen. Voor de rest moet ik nog even aan de bak, haha!!

dusseldorf kerstmarkt

En die 5000 volgers op Instagram.. dat is nog best een ding hoor. Dat gaat helaas niet zo makkelijk. Dus als je denkt.. ik gun Kels die 5000 volgers echt. Deel dan vooral mijn receptjes en website, zodat nog meer mensen mij ontdekken. Want ik zou het wel echt super gaaf vinden om dat doel te behalen.

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest