Ga terug
Print

Brownie met peer en Tony's Chocolonely

Prep Time 25 minuten
Cook Time 35 minuten
Total Time 1 uur
Servings 12
Author Kel

Ingredients

  • 3 peren
  • 100 g Tony's Chocolonely stoofperen melk
  • 50 g walnoten ongezouten
  • 50 g pistachenoten ongezouten
  • 10 medjool dadels
  • 100 g kokosolie gesmolten
  • 100 g bloem
  • 3 el rietsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 100 g chocolade om te garneren
  • kaneel om te garneren

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier in een cakevorm of springvorm en knip de stukken die te lang zijn af. 

  2. Rooster de pistache- en walnoten kort in een droge pan. Als ze een kleurtje krijgen, hak je de noten, de chocolade en de dadels fijn in de keukenmachine. Laat ondertussen de kokosolie smelten. Haal het mengsel uit de keukenmachine en doe het apart in een kom of schaal.

  3. Meng de bloem, suiker, cacao en het bakpoeder in de keukenmachine en voeg hier later de eieren, kokosolie en het notenmengsel aan toe. Meng het geheel tot een mooi beslag.

  4. Schil de peren en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Doe 2/3 van de perenblokjes met de yoghurt bij het mengsel en meng het geheel weer tot de perenblokjes een stuk fijner zijn en alles goed gemengd is.

  5. Doe het beslag nu in een kom en schep de overige stukjes peer door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie in het midden van de oven in 35 minuten gaar.

  6. Laat de brownie iets afkoelen en garneer hem met stukjes chocolade en kaneelpoeder. Heerlijk.