tony's chocolonely stoofperen brownie
Deze brownie met peer en Tony's Chocolonely stoofperen chocolade is super lekker en eenvoudig om te maken. Een feestelijke herfst traktatie.

Hmm.. Tony’s Chocolonely heeft weer drie nieuwe smaken op de markt gebracht en daar word ik super blij van. Rogge zeezout was vrijwel in één keer in mijn mond verdwenen en stracciatella wit, was ook vrij snel op. Ik vond dat ik daarom met de stoofperen smaak wel echt iets moest bakken. Chocolade in gerechten is namelijk gewoon ook onwijs lekker. Ik maak niet zo vaak brownies, dus een brownie leek mij wel goed idee. Omdat er stoofperen smaak ik de reep zit, wilde ik een brownie met stoofperen maken. Ik ben echter iets te vroeg met deze cake voor het seizoen, dus het zijn gewone peren geworden. Maar zéker niet minder lekker. In het ergste geval, moet ik deze brownie in de winter nog eens maken. Wat een straf.

Ga dit recept zeker eens maken, want het is écht de moeite waard. Ik hou van Tony.

Brownie met peer en Tony's Chocolonely

Prep Time 25 minuten
Cook Time 35 minuten
Total Time 1 uur
Servings 12
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 3 peren
  • 100 g Tony's Chocolonely stoofperen melk
  • 50 g walnoten ongezouten
  • 50 g pistachenoten ongezouten
  • 10 medjool dadels
  • 100 g kokosolie gesmolten
  • 100 g bloem
  • 3 el rietsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 100 g chocolade om te garneren
  • kaneel om te garneren

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier in een cakevorm of springvorm en knip de stukken die te lang zijn af. 

  2. Rooster de pistache- en walnoten kort in een droge pan. Als ze een kleurtje krijgen, hak je de noten, de chocolade en de dadels fijn in de keukenmachine. Laat ondertussen de kokosolie smelten. Haal het mengsel uit de keukenmachine en doe het apart in een kom of schaal.

  3. Meng de bloem, suiker, cacao en het bakpoeder in de keukenmachine en voeg hier later de eieren, kokosolie en het notenmengsel aan toe. Meng het geheel tot een mooi beslag.

  4. Schil de peren en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Doe 2/3 van de perenblokjes met de yoghurt bij het mengsel en meng het geheel weer tot de perenblokjes een stuk fijner zijn en alles goed gemengd is.

  5. Doe het beslag nu in een kom en schep de overige stukjes peer door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie in het midden van de oven in 35 minuten gaar.

  6. Laat de brownie iets afkoelen en garneer hem met stukjes chocolade en kaneelpoeder. Heerlijk.

 

 

Had je trouwens DEZE Tony taart ook al geprobeerd? Zéker ook de moeite waard om eens te proeven!!

Tony’s chocolonely taart met frambozen en bier
Facebooktwitterpinterest