In Spanje heb ik Pan Con Tomate regelmatig als ontbijt gegeten. Omdat ik het zo lekker vind, heb ik een recept bedacht waardoor ik het thuis ook kan eten.

Toen ik met El in Spanje was, wilde ik zo veel mogelijk dingen eten en drinken die ik thuis niet zo snel zou eten. Ik had al een aantal keer gelezen over pan con tomate, dat is een Spaans ontbijt met toast, tomaat en olijfolie. Omdat Valencia bekend staat om de tomaten, vonden wij dat we dit sowieso een keer moesten proberen. We hebben uiteindelijk twee keer dit gerecht als ontbijt besteld, want we waren direct fan. Super eenvoudig, kei goedkoop en echt heel lekker.

Omdat ik dit gerecht niet alleen in Spanje wil blijven eten, maar het liefst iedere week zou willen eten en jullie het recept ook zéker niet wil onthouden, heb ik hier het recept voor jullie. Geen idee eigenlijk of het zo precies hoort, maar qua smaak vond ik hem behoorlijk in de buurt komen. Ik ben met dit ontbijtje in ieder geval weer héél even terug in Valencia.

Pan Con Tomate (Toast met gehakte tomaat)

  • 2 sneetjes brood (Kies zelf je favo brood)
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 snuf zeezout
  • olijfolie
  1. Ontvel de tomaat en snijd aan de onderkant een kruisje. Niet te diep, maar probeer alleen door de schil heen te gaan. Breng een pannetje water aan de kook, zet het vuur uit en dompel de tomaat 30 seconden onder en spoel hem af met koud water. Je trekt het velletje er dan zo van af. Snijd de tomaat in 4 parten en haal de pitjes eruit. Bij vleestomaten zijn dat er maar weinig. Zo houd je lekker veel tomaat over (winner).

  2. Hak het vruchtvlees verder helemaal fijn. Je kunt dit eventueel in de blender doen (niet te lang). Rooster het brood. Beleg met de fijngehakte tomaat. Giet er een scheutje olijfolie over en bestrooi met een snuf zeezout.

Nou, ik zei toch dat het een eenvoudig recept was? En ik beloof je, dit is echt een top ontbijt!! LOVE IT! En als je nou denkt, die Kelsey bakt er niks van.. In Valencia weet ik nog wel een leuk plekje waar je dit gerechtje ook kunt bestellen. Waar dat is? Dat lees je hier.

Valenciaans ontbijt: Pan Con Tomate

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest