tony's chocolonely frambozen taart met biersaus
Omdat ik vandaag jarig ben, trakteer ik jullie op een van de lekkerste taartrecepten ooit. Maar echt. De Tony's witte chocolade- frambozen- biertaart! YEAH!

Ja, Deze taart is echt een van de lekkerste taarten die ik OOIT heb gemaakt. Ik heb maanden geleden op Elle eten een taart gevonden waar mijn favo reep van Tony’s chocolonely (de witte chocolade met framboos en knettersuiker) in voorkwam. Deze taart was met champagne. Ik heb toen bedacht dat ik deze taart per se op mijn verjaardag wilde maken. Nou, met een paar aanpassingen heb ik deze heerlijke taart op tafel gezet. De champagne heb ik vervangen door een fruitbiertje, omdat dat wat meer bij me past. En hij was echt een succes op mijn feestje.

Omdat ik vandaag ook echt jarig ben, krijgen jullie als traktatie het recept. Gezellig he? Ik kan er gewoon niet over uit hoe lekker ik deze taart vind, haha! Want dat is hij dus echt.

tony 3

Wat heb je nodig voor 1 taart? (je haalt er veel stukken uit, want hij is echt kei machtig)

voor de bodem:
– 175 g lange vingers
– 100 g ongezouten roomboter

voor de vulling:
– 250  ml slagroom
– 400 g roomkaas (bijv. Monchou)
– 1 reep (175 gr) Tony’s  Chocolonely witte chocolade framboos, knettersuiker
– 1 blaadje gelatine
– 1 zakje vanillesuiker

voor de saus:
– 250 g diepvries frambozen
– 200 ml Liefmans Fruitesse
– 3 el suiker
– 1 blaadje gelatine

Voor de topping:
– 1 reep  (175 gr) Tony’s  Chocolonely witte chocolade framboos, knettersuiker
– 5 (bio-choco) macarons (ik heb ze gekocht bij lokaal 1650).

tony 2

Verkruimel de lange vingers in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de kruimels. Stort het mengsel in een bakvorm en verdeel het met de bolle kant van een lepel over de bodem. Zet de bakvorm in de koelkast.

Week twee blaadjes gelatine in een scheut water.

Klopt in een kom de slagroom met de vanillesuiker half stijf. Smelt ondertussen 1 reep Tony’s chocolonely au-bain-marie en houd hem warm. Voeg de monchou aan het slagroommengsel toe en mix tot een glad geheel.

Haal 1 gelatineblaadje uit het water en knijp deze goed uit. Giet er een scheut heet water overheen, zodat hij smelt. Voeg de gelatine en de gesmolten chocolade toe aan het slagroommengsel en zorg ervoor dat het volledig gemengd is. Dit gaat het beste met een mixer. Giet het mengsel over de bodem van lange vingers en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Zet ondertussen de ingrediënten voor de saus op tafel. Plaats een klein pannetje op het vuur en doe hier de frambozen in. Voeg hier 3 el suiker aan toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg nu het bier al roerend toe. Zorg dat het niet gaat koken. Voeg het andere blaadje gelatine toe en laat de saus wat indikken.  Laat de saus afkoelen in een glazen pot.

Als de taart klaar is garneer je hem met de saus, de chocolade en de macarons. Natuurlijk kun je er zelf nog veel meer lekkere dingen aan toevoegen, maar eerlijk gezegd was dit voor mij gewoon perfect. GA DIT MAKEN. En nodig me alsjeblieft uit om hem te komen proeven. Want Yessss.. dit wil je. Ik in ieder geval wel. En nu ga ik lekker mijn verjaardag vieren.

Liefs,
Kuukskes

Facebooktwitterpinterest