Ga terug
Print
sinterklaas recept: zelf kruidnoten bakken

(chocolade) kruidnoten bakken

Ingredients

  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 1 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 125 g koude en harde boter in blokjes gesneden
  • 1 snuf zout
  • 2 el melk

Om te garneren

  • pure, melk of witte chocolade gesmolten
  • cayenne peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Doe de basis ingrediƫnten in een kom en meng alles door elkaar, tot een mooi, egaal deeg.

  3. Nu is het tijd om de kruidnoten te maken. Op het filmpje hieronder heb ik ze allemaal even groot gemaakt, maar het is natuurlijk ook leuk om met de kinderen andere vormen te maken. Het is dan wel handig om de koekjes die hetzelfde formaat hebben, tegelijk te bakken. Zo voorkom je dat het ene sneller gaar is dan het andere.

  4. Bak de kruidnoten in ca. 20-25 minuten gaar en mooie bruin.

  5. Wil je ze nog versieren met de chocolade? Laat de kruidnoten dan een beetje afkoelen. Verwarm ondertussen de chocolade naar keuze au bain Marie, tot hij is gesmolten.

  6. dip de kruidnoten in de chocolade en bestrooi ze eventueel nog met wat Cayenne peper voor de extra spice! Heerlijk!! Geniet ervan.