Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaaltjes (of bakvorm) in met wat kokosolie
Doe de banaan, havermelk, het citroensap en vanille-extract in de blender en mix tot een dik en romig mengsel.
Meng het havermeel, amandelmeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de kurkuma en het zout in een andere kom.
Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediƫnten en roer alles goed door elkaar. Giet het beslag in de schaaltjes of vorm. Duw tot slot twee blokjes vegan witte chocolade in het midden van de schaaltjes. Duw ze niet te ver naar de bodem, want dan krijg je de cakejes niet meer uit de vorm.
Bak de cakejes 15-20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Laat ze minimaal 10 minuten afkoelen.
Leg een bordje op de bovenkant van een ovenschaaltje en draai het voorzichtig om. Zo komt de cake er gemakkelijk uit. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker. (bij de bakvorm heb ik ze er voorzichtig uitgeschept. Ze waren iets meer gaan bollen).
Snijd de cake open om het lavaeffect te krijgen. Enjoy!