lenna omrani citroen-lavacake met witte chocoladevulling

Vandaag staat er een kei lekker dessert op het menu. Deze lekkere citroen-lavacakejes uit het boek “every day vegan” van Lenna Omrani zijn echt onwijs leuk en lekker om te serveren als toetje bij je kerstdiner. Ik had Lenna zelf gevraagd wat nou een leuk dessert zou zijn voor de kerst en zij was toch wel trots op de citroen-lavacake. En dat vind ik persoonlijk heel terecht.

Vegan citroen-lavacake

Deze citroen-lavacake steelt namelijk de show. Je ziet de bekende uitlopende cakejes in restaurants vaak voorbij komen met donkere chocolade, maar deze zien er fris en feestelijk uit. De kurkuma geeft de gebakjes een mooi kleurtje en de combinatie van witte chocolade en citroen is feest!

En dan zijn deze knapperds ook nog eens glutenvrij! Hoe ideaal?

Every Day Vegan

Het boek “Every day vegan” is sowieso een topper om aan te schaffen. Niet alleen omdat ik gewoon kei trots ben op deze leuke, Bossche foodie (en auteur), maar omdat het boek onwijs leuk is om te lezen, de foto’s fantastisch en de recepten lekker en laagdrempelig zijn. Geen spon, ik ben gewoon een fan!

En nu snel naar het recept voor die heerlijke citroen-lavacake.

Citroen-lavacake met witte chocoladevulling

Prep Time 10 minuten
Servings 4 porties
Author Lenna Omrani

Ingredients

  • 1 tl kokosolie
  • 1 rijpe banaan in stukken
  • 150 ml havermelk
  • 2 el citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 g havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • zout naar smaak
  • 8 blokjes vegan witte chocolade

Optioneel:

  • poedersuiker

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaaltjes (of bakvorm) in met wat kokosolie

  2. Doe de banaan, havermelk, het citroensap en vanille-extract in de blender en mix tot een dik en romig mengsel.

  3. Meng het havermeel, amandelmeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de kurkuma en het zout in een andere kom.

  4. Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Giet het beslag in de schaaltjes of vorm. Duw tot slot twee blokjes vegan witte chocolade in het midden van de schaaltjes. Duw ze niet te ver naar de bodem, want dan krijg je de cakejes niet meer uit de vorm.

  5. Bak de cakejes 15-20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Laat ze minimaal 10 minuten afkoelen.

  6. Leg een bordje op de bovenkant van een ovenschaaltje en draai het voorzichtig om. Zo komt de cake er gemakkelijk uit. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker. (bij de bakvorm heb ik ze er voorzichtig uitgeschept. Ze waren iets meer gaan bollen).

  7. Snijd de cake open om het lavaeffect te krijgen. Enjoy!

Facebooktwitterpinterest