appelpunch met warme rum
Deze heerlijke, winterse appelpunch met donkere rum uit het boek "winter warmers" van Jassy Davis, houdt jou deze winter lekker warm...

Als het koud is drink ik het liefst de hele dag alleen maar warme dingen. Thee, glühwein, warme chocolademelk of warme appelsap. Toen ik in oktober het boek “winter warmers” van Jassy Davis mocht ontvangen, werd ik er heel blij van. Heerlijke warme dranken met een extra kick van (een beetje) alcohol. En ik moest de natuurlijk testen voor deze adventkalender. Nou heb ik ze natuurlijk (nog) niet allemaal geprobeerd, maar ik heb er zeker een paar voor je getest. Een van die heerlijke drankjes is de appelpunch met rum.

Ik heb al eens eerder warme appelsap met je gedeeld. Een super eenvoudig en lekker recept, maar ook vooral een echte winterwarmer. Deze appelpunch met rum vind ik stiekem natuurlijk nóg lekkerder. De Angostura kruidenbitter maakt deze heerlijke drank helemaal af.

In het boek beschrijft Jassy dat een geweldige Halloween tijdens haar eerste bezoek aan New York de inspiratie is geweest voor deze heerlijke appelpunch.

Appelpunch met rum

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 8 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 750 ml troebel appelsap
  • 120 ml donkere rum

Extra topping

  • Angostura bitters
  1. Snijd de sinaasappel en citroen in vieren en duw een kruidnagel in iedere kwart. Doe het fruit in een grote pan en voeg het kaneelstokje toe.

  2. Schenk het troebele appelsap en e donkere rum erbij, zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en warm 10 minuten op, tot de smaken goed gemeng zijn.

  3. Schep de punch in hittebestendige glazen of bekers. Voeg een scheutje Angostura bitters toe aan ieder glas en dien op.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest