Ga terug
Print

Gevuld stokbrood met kipgehakt

Servings 1 gevuld brood

Ingredients

  • 1 afbak stokbrood ik gebruikte er eentje met lekker veel zaadjes en pitjes erop!
  • 300 g kipgehakt
  • 1 rode of oranje paprika gewassen en in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl sambal naar smaak bijv. oelek, manis of badjak
  • 50 g geraspte kaas naar smaak
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de fijngehakte ingrediƫnten aan.

  3. Voeg het gehakt toe. Bak even kort aan. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit mee. Snijd de paprika in blokjes. Voeg dit bij het gehakt en bak rondom aan. Breng de vulling op smaak met zout en peper.

  4. Hol het brood zoveel mogelijk uit. Van wat je overhoudt, kun je croutons maken. Vul het stokbrood met het gehakt. Verdeel de geraspte kaas er overheen.

  5. Leg het stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Bak het gevulde stokbrood goudbruin in 10 minuten.