gevuld stokbrood met kipgehakt
Oeeeh een gevuld stokbrood met kipgehakt, paprika en kaas is echt ideaal voor de kerstborrel, of bij een kop warme, winterse soep!

Oeeeh ben jij ook zo’n fan van gevuld stokbrood? Ik vind dat dus echt een ideaal hapje. Lekker voor bij de borrel, of gewoon als maaltijd met eventueel een kop soep erbij! Toen ik vroeger bij de Super de Boer werkte (ken je die supermarkt nog?) mocht ik ze weleens maken voor klanten. Dat was kei leuk om te doen en voor mezelf wilde ik hem dan soms nog wel extra lekker maken, haha!

Dit recept is lekker eenvoudig en daarom perfect voor jouw kerstborrel!

Gevuld stokbrood met kipgehakt

  • 1 afbak stokbrood (ik gebruikte er eentje met lekker veel zaadjes en pitjes erop!)
  • 300 g kipgehakt
  • 1 rode of oranje paprika (gewassen en in blokjes gesneden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (gepeld en fijngehakt)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl sambal naar smaak (bijv. oelek, manis of badjak)
  • 50 g geraspte kaas (naar smaak)
  • olijfolie
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de fijngehakte ingrediƫnten aan.

  3. Voeg het gehakt toe. Bak even kort aan. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit mee. Snijd de paprika in blokjes. Voeg dit bij het gehakt en bak rondom aan. Breng de vulling op smaak met zout en peper.

  4. Hol het brood zoveel mogelijk uit. Van wat je overhoudt, kun je croutons maken. Vul het stokbrood met het gehakt. Verdeel de geraspte kaas er overheen.

  5. Leg het stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Bak het gevulde stokbrood goudbruin in 10 minuten.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest