gezonde chocolademelk
Wat ga jij deze vakantie met de kinderen doen? Een gingerbread house maken is onwijs leuk! En dan met een mok lekkere (gezonde) chocolademelk.

Mensen, nog 1 nachtje slapen en dan is het officieel winter.  En dat betekent dat het gaat sneeuwen, vriezen, je de hele dag het liefst in je bed ligt met een kruikje, kerst viert met alle lieve mensen om je heen, maar vooral graag gaat schaatsen, sneeuwpoppen wilt bouwen met de kinderen, een winterwandeling gaat maken met je grote liefde en dan bij thuiskomst geniet van een lekker flink mok met warme chocolademelk. Nu de kinderen 3 weken vakantie hebben, is het natuurlijk ook nog eens kijken naar wat je samen allemaal kunt doen. Ik vind het maken van een gingerbread house wel echt heel leuk.

Ik heb voor deze foto de kant-en-klare versie van de Flying tiger gebruikt en bij de IKEA heb ik nog los deeg gekocht voor kuukskes, maar dat kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken. Want winkelen is nu natuurlijk niet mogelijk. Misschien bouw jij er zelf wel iets heel anders van.

Het lijmen van de muren is wel lastig en moet je in ieder geval samen doen met behulp van een volwassene (als je dit met de kinderen gaat doen).

En hier heb ik een receptje voor je zodat je iedere dag van chocolademelk kunt genieten zonder je schuldig te hoeven voelen!

De mok die je trouwens op de foto ziet, komt uit de webshop van Bossche Buik! Leuk he? Die kun je nog gewoon bestellen.

Winterse, gezonde chocolademelk

  • 250 ml haver- of amandelmelk
  • 1/2 rijpe banaan
  • 3 tl cacaopoeder
  • 1 meejool dadel (ontpit)

Om te garneren

  • geraspte chocolade of cacao nibs
  1. Stop alle ingrediënten in de blender en mix het geheel tot een dikke, gladde massa. Giet het mengsel nu in een klein pannetje en verhit het tot de gewenste temperatuur!! Giet de chocolademelk in een mok en garneer met de cacaovlokken! Super lekker! En romig!!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest