Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quiche- of taartvorm van c.a. 24 cm doorsnede in. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui tot hij zacht en glazig is. Voeg de boerenkool en tijm doe en laat het geheel goed slinken. Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout.
Bekleed ondertussen de taart- of quiche-vorm met het deeg. Klop de eieren los met melk en snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Schenk het eiermengsel over de boerenkool heen en garneer de taart met de plakjes worst. Vouw de onbedekte randen deeg naar binnen. Bak de taart ongeveer 30 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.
Heerlijk bij het avondeten met een frisse salade. Heb je een stuk over? Je kunt hem afgedekt in de koelkast bewaren, en daarna weer even opwarmen in de oven. De taart is overigens ook prima koud te eten. Lekker voor bij de lunch!!