Ga terug
Print

Stamppot van zoete aardappel, rode bietjes en appel

Servings 4 personen

Ingredients

  • 3 grote zoete aardappels
  • 500 g voorgekookte rode bieten
  • 2 zure appels bijv. Granny Smith of Goudrenet
  • 70 g tomatenpuree
  • 1/2 citroen zest en sap
  • 1 tl kaneel
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl ketoembar (korianderpoeder)
  • zout naar smaak

Instructions

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van c.a. 2 centimeter. Kook de aardappels in ruim kokend water met een snufje zout tot ze mooi zacht zijn.

  2. Was ondertussen de appels, schil ze en snijd in dunne reepjes. Doe het sap van de bieten bij de appelsnippers en snijd de bieten net zo fijn als de appels. Doe er een klein beetje citroensap overheen.

  3. Doe nu de olie, het citroensap, de tomatenpuree en de kruiden in een keukenmachine en meng alles goed door elkaar.

  4. Voeg het kruidenmengsel en de citroen zest bij de appels en bietjes en mix het geheeld even goed totdat alles goed verdeeld is.

  5. Giet de aardappels af. Zorg ervoor dat je een klein beetje van het kookvocht overhoud. Stamp de aardappels. Voeg het bietenmengsel toe en stamp nu het geheel goed door elkaar totdat alles goed gemengd is.