Koeé Pisang, een Indische bananenkoek, is het ideale nagerecht voor grote zoetekauwen. Mijn lieve vriendin Cherle is sowieso een fan. Die wilde amper delen.

Dit kleine recept voor koeé pisang (Indische bananenkoek) is zéér geschikt voor de zoetekauwen onder ons. Ik heb dit nagerecht gemaakt toen ik een Indische rijsttafel maakte voor mijn lieve Rotterdamse vriendinnen. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het was een stuk eenvoudige dan spekkoek of sponscake, dus reden genoeg om het eens te proberen. Ik vond het zelf erg lekker, maar mijn Rotterdamse mama Shirley, vond het te zoet. Dus je moet ervan houden. Maar het is sowieso de moeite waard om het eens te proberen. Met een bolletje banana nice cream.

Het recept komt trouwens ook uit het “Groot Indonesisch kookboek”.

Wat heb je nodig voor ca. 4 personen?
– boter om in te vetten
– 4 overrijpe bananen
– 4 grote eieren
– 4 el suiker
– 2 pakjes vanillesuiker
– 20 g bloem
– een snufje zout
– 20 g roomboter

Beboter een lage ovenschaal en bedek de bodem met de in stukken gesneden banaan. Klop de eieren, de suiker,de vanillesuiker en de bloem tot een luchtig beslag. Giet dit beslag over de bananen in de ovenschaal. Verdeel de boter in klontjes over het oppervlak en bak de koek in 20 minuten, in een voorverwarmde oven van 175 graden tot hij goudbruin is.

De koek kan zowel warm als koud gegeten worden. Bij mij heeft hij nooit de tijd gehad om af te koelen, want toen had Cherle hem al opgegeten. Selamat makan.

Liefs,
Kuukskes.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest